Brainspotting Bekijk groter

Brainspotting

De nieuwe therapie voor snelle en effectieve verandering

9789088509711

Verkrijgbaar

Brainspotting maakt gebruik van de natuurlijke mogelijkheid van het brein om aan zelfscanning te doen om zo de bronnen van trauma en spanning in het lichaam te activeren, te lokaliseren en te verwerken.

Meer details

28,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2020, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 168p.

Meer informatie

Hersengebaseerde therapieën nemen een grote vlucht vanwege hun effectieve werking. Dat geldt ook voor Brainspotting, ontwikkeld vanuit EMDR door trauma-expert David Grand. Brainspotting is niet alleen een snelle en effectieve methode voor behandeling van een trauma maar ook bij emotionele blokkades, persoonlijke ontwikkeling en het verbeteren van prestaties.

Brainspotting toont ons dat waar we naar kijken belangrijke informatie prijs geeft over wat er zich in ons brein afspeelt. Door het lokaliseren van de brainspot – en met de juiste afstemming van therapeut en cliënt – kan het brein op eigen kracht de sporen van trauma en andere diepgewortelde blokkades verwerken en helen.

Het boek gaat onder andere in op:

  • praktijkstudies en bewijs voor effectiviteit
  • de verschillende aspecten van Brainspotting en hoe deze te gebruiken
  • de voordelen: het is laagdrempelig, geschikt voor alle leeftijden (ook jonge kinderen), er is diep bereik in de bewuste en onbewuste gebieden van de hersenen en het is geschikt voor mensen die liever niet praten of dit moeilijk vinden
  • hoe Brainspotting gebruikt kan worden bij de behandeling van o.a. trauma’s, PTSS, angst, depressie, verslaving, psychisch lijden, chronische ziekte, zelfvertrouwen, verbeteren van creativiteit en prestaties.

Dr. Grand legt het ons uit: ‘Brainspotting stelt ons in staat om gebruik te maken van de natuurlijke mogelijkheid van het brein om aan zelfscanning te doen. Zo kunnen we de bronnen van trauma en spanning in het lichaam activeren, lokaliseren en verwerken.’

Brainspotting is niet alleen bruikbaar voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, maar kan ook een aanvulling zijn op de behandeling bij coaching, fysiotherapie, haptonomie,  kinesiologie, osteopathie et cetera.

Auteurs

David Grand

David Grand is een erkend klinisch sociaal werker met een doctoraat aan de International University. Hij heeft een zelfstandige psychotherapiepraktijk in Manhattan. Hij behandelt veel succesvolle acteurs uit de televisie-, film- en theaterwereld; professionele atleten; bedrijfsleiders; overlevenden van diepgaand trauma (waaronder 9/11 en Orkaan Katrina) en gevechtsveteranen uit Irak en Afghanistan.
Hij reist verschillende maanden per jaar de wereld rond, om les te geven en therapeuten te trainen in het gebruik van Brainspotting.
Hij is de auteur van Emotional Healing at Warp Speed (Harmony, 2001) en de regisseur en producer van de documentaire Come Hell or High Water en het theaterstuk van I Witness. Hij werd geïnterviewd op CNN, NBC, Nightline, de Jane Pauley Show en NBC Extra en verscheen in de New York Times, de Washington PostO MagazineGolf Digest en Newsday.
Voor meer informatie, bezoek de website brainspotting.com.