9789088507175
Verkrijgbaar
Het ’vat van zelfwaardering’ is een psychologisch verandermodel. Door te oefenen met micro-momenten van voldoening, is het mogelijk een onderliggende verandering in zelfwaardering en zelfzorg te activeren.
Dit product is niet meer op voorraad
Beschikbaarheidsdatum: 25-03-2019
Zelfwaardering
Het ’vat van zelfwaardering’ is een psychologisch verandermodel. Door te oefenen met micro-momenten van voldoening, is het mogelijk een onderliggende verandering in zelfwaardering en zelfzorg te activeren.
Ontvanger :
* Verplichte velden
of Annuleren
Uitgeverij | SWP |
Jaar van uitgave | 2019, 1ste druk |
Bindwijze | paperback |
Aantal pagina's | 200p. |
Somberheid, stress, angsten, irritatie in opvoeding of relaties, verslavingen, lijden onder gedrag, gedachten en emoties. We hebben er allemaal mee te maken. Voor de één zijn het schaduwplekjes in een prima bestaan, bij anderen overheerst het negatieve en is er leed. Het structureel veranderen van deze hinderende patronen in ons denken en doen is lastig. Deze methode biedt met een eenvoudige opdracht een verbluffend resultaat.
Het ’vat van zelfwaardering’ is een psychologisch verandermodel. Door te oefenen met micro-momenten van voldoening, is het mogelijk een onderliggende verandering in zelfwaardering en zelfzorg te activeren. Mensen gaan daardoor anders naar hun negatieve patronen kijken en worden, zonder dat de behandelaar daar advies of uitleg bij geeft, beter in staat hun gedrag in een positieve richting bij te sturen.
Het bijzondere is dat de veranderingen zo snel optreden, en zonder dat er veel aandacht wordt gegeven aan de achterliggende geschiedenis, oorzaken en verklaringen van de klacht. Ook bijzonder is dat de inspanningen van de cliënt zo gering zijn: driemaal daags een kort moment van zelfwaardering volstaat.
Dit boek beschrijft het model en geeft veel voorbeelden van de toepassing en resultaten in de praktijk, bij individuele behandelingen en relatieproblemen en bij een scala aan klachten. Het is interessant voor psychotherapeuten en behandelaars in de GGZ, verslavingszorg, reclassering, gezins- en relatietherapie, maar ook voor iedereen die beter wil begrijpen waarom onwenselijk gedrag zo taai kan zijn en toch veranderd kan worden.
Gertjan van Zessen is afgestudeerd in de klinische psychologie en de persoonlijkheidsleer en hij heeft een specialisatie in de seksuologie.
Vanaf 1984 is hij bezig geweest met wetenschappelijk onderzoek, vooral op het terrein van seksualiteit en Aids, maar ook psychiatrie en epidemiologie. In 1995 cum laude gepromoveerd in Utrecht, op een studie naar de ontwikkeling van seksueel dwangmatig gedrag. Van 1997 tot nu houdt hij zich naast klinische behandeling bezig met bedrijfsmatige psychologie en organisatieadvies. Van 1984 tot nu heeft hij een praktijk als seksuologisch therapeut, de laatste 20 jaar overwegend gericht op dwangmatige of verslaafde seksualiteit. Hij is geregistreerd lid van de Nederlandse wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie, geeft onderwijs en nascholing in de seksuologie en publiceert regelmatig. In Psychologie Magazine is hij de vaste adviseur op het gebied van seksualiteit en relaties. Hij leidt ervaren behandelaars op in het werken met het Vat van Zelfwaardering.