Schematherapie met kinderen en jongeren Bekijk groter

Schematherapie met kinderen en jongeren

9789057124198

Verkrijgbaar

Het eerste boek over het toepassen van schematherapie in de kinder- en jeugdpsychotherapie. Met specifieke themas per leeftijdscategorie, een overzicht van vernieuwende technieken en vele concrete voorbeelden.

Meer details

56,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 350p.

Meer informatie

Met een voorwoord van Hannie van Genderen.

Dit boek biedt een inleiding in de schematherapie bij kinderen en jongeren. Het schetst de ontwikkelingspsychologische aspecten, beschrijft het schematherapeutische model, focust op bijzonderheden per leeftijd en geeft een overzicht van het therapeutische bereik van de schematherapie bij kinderen en jongeren.

De vele praktische hulpmiddelen – zoals vragenlijsten, werkbladen, gespreksprotocollen, speelkaarten, oefeningen en notitiebladen – zijn gratis te downloaden via www.nieuwezijds.nl.

‘Schematherapie is bij kinderen en jongeren veelomvattender dan bij volwassenen vanwege de ontwikkeling die kinderen en jongeren doormaken en het feit dat ze meestal nog thuis wonen. Hiervoor is de integratie van ontwikkelingspsychologische en systeemgerichte theorieën noodzakelijk – iets waaraan dit boek helemaal tegemoetkomt. Het is een breed, integratief boek, waarin verschillende therapiestromingen (psychodynamische, systeemtherapeutische, gedragstherapeutische en andere behulpzame therapieën) bijeengebracht worden in een schematherapeutisch kader.’ - Uit het voorwoord van Hannie van Genderen

Auteurs

Christof Loose


Peter Graaf


Gerhard Zarbock