Schematherapie Bekijk groter

Schematherapie

Een praktische handleiding

9789057123542

Verkrijgbaar

Een algemene en praktische inleiding in de schematherapie, een effectieve behandelmethode bij persoonlijkheidsstoornissen. Voor behandelaren en therapeuten in opleiding.

Meer details

44,99 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2012
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 246p.

Meer informatie

Schematherapie is uiterst effectief bij de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen. Het succespercentage is hoog, er is weinig uitval en de kosten zijn lager dan die van veel andere behandelingen.

Dit praktische boek is een algemene inleiding voor behandelaren en therapeuten in opleiding. Het legt uit wat een schemamodus is, bespreekt welke verschillende modi onderscheiden worden en hoe die modi zich kunnen uiten bij verschillende persoonlijkheidsstoornissen.

Het eerste deel van het boek gaat in op de casusconceptualisatie in modustermen - en hoe die met de cliënt moet worden ontwikkelde en gedeeld. Het tweede deel behandelt de therapeutische relatie en de diverse therapeutische methoden en technieken die gebruikt kunnen worden bij de verschillende modi, mede aan de hand van voorbeelden uit de klinische praktijk.

Auteurs

Arnoud Arntz

Arnoud Arntz is hoogleraar klinische psychologie en experimentele psychopathologie aan de Universiteit Maastricht en psychotherapeut bij de riagg Maastricht.


Gitta Jacob

Gitta Jacob is als psycholoog verbonden aan de universiteit van Freiburg, Duitsland.