Behandelwijzer Denk goed - voel je goed Bekijk groter

Behandelwijzer Denk goed - voel je goed

cognitieve gedragstherapie voor kinderen en jongeren

9789057122316

Sold out

Een nieuwe en baanbrekende methode voor het toepassen van cognitieve gedragstherapie bij kinderen en jongeren met bijvoorbeeld depressie, angst- of dwangstoornis of posttraumatische stressstoornis. Behandelwijzer voor de therapeut.

Meer details

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2006
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 272p.

Meer informatie

Denk goed voel je goed is een nieuwe en baanbrekende methode voor het toepassen van cognitieve gedragstherapie (CGT) bij kinderen en jongeren met bijvoorbeeld depressie, angst- of dwangstoornis of posttraumatische stressstoornis. De materialen zijn uitvoerig getest in de klinische praktijk. Een deel van de materialen is ook online beschikbaar. Naast de behandelwijzer voor therapeuten is er een werkboek voor cliënten.

De behandelwijzer voor therapeuten is een aanvulling op het werkboek met extra werkbladen voor gebruik tijdens de therapie, en psycho-educatief materiaal voor kinderen en ouders. Daarnaast geeft de behandelwijzer achtergronden en praktische aanwijzingen voor de toepassing van CGT bij kinderen en jongeren.

Daarbij komt aan bod:
- het motiveren van cliënten
- het formuleren van individuele therapiedoelstellingen
- socratische vragen en inductief redeneren
- ouders betrekken bij de therapie
- effectieve methodes toegespitst op kinderen en jongeren

Auteurs

Paul Stallard

Paul Stallard is hoogleraar jeugd- en gezinspsychiatrie aan de University of Bath en hoofd psychische gezondheidszorg van kinderen en jongeren bij Oxford Health (NHS Foundation Trust).