Opdringerige gedachten overwinnen Bekijk groter

Opdringerige gedachten overwinnen

Een gids op basis van cognitieve gedragstherapie bij beangstigende, obsessieve of verstorende gedachten

9789057125713

Verkrijgbaar

Deze gids biedt technieken uit de cognitieve gedragstherapie die je helpen af te rekenen met opdringerige gedachten en de bijkomende schaamte, eenzaamheid, schuld- en angstgevoelens.

Meer details

22,99 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 208p.

Meer informatie

‘Deze helder geschreven gids is zowel een bron voor zelfhulp als een werkboek in aanvulling op psychotherapie.’ – Lee Baer, auteur van Het duiveltje van de geest

Iedereen heeft ze weleens: beangstigende, obsessieve of verstorende gedachten die ongevraagd opkomen. Dat is op zich geen probleem, maar als deze ongewenste opdringerige gedachten vaak terugkeren en je leven steeds meer gaan beheersen, kun je ze beter aanpakken. Dit boek zal je daarbij helpen.

Deze gids biedt technieken uit de cognitieve gedragstherapie die je helpen af te rekenen met opdringerige gedachten en de bijkomende schaamte, eenzaamheid, schuld- en angstgevoelens. Je leert hoe je verschillende soorten ongewenste gedachten kunt herkennen, waarom zulke gedachten steeds weer terugkomen en hoe je ze kunt stoppen.

Gedachten zijn niets meer dan gedachten en hoeven op zich niets te betekenen. Wanneer je begrijpt hoe je met een verandering van attitudes en overtuigingen opdringerige gedachten overwint, kun je je gaan richten op wat je echt belangrijk vindt in het leven.

Auteurs

Sally M. Winston

Sally M. Winston is oprichter en mededirecteur van het Anxiety and Stress Disorders Institute of Maryland.


Martin N. Seif

Martin N. Seif was medeoprichter van de Anxiety and Depression Association of America en heeft nu een privépraktijk in New York en Greenwich, Connecticut.


Persartikels

Psychologies Magazine (winter 2022-2023) - "5 x je crisisangst te lijf"