Spiritueel zakboekje voor professionals Bekijk groter

Spiritueel zakboekje voor professionals

9789085601371

Verkrijgbaar

Vanuit de positieve psychologie en de Perennial Philosophy, die zich richt op het mooiste en meest gemeenschappelijke van alle religies en wereldbeschouwingen, draagt dit boek bij aan je spirituele ontwikkeling en geeft zo lichtheid aan je professioneel handelen en persoonlijk leven. Met concrete voorbeelden en tips.

Meer details

27,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2021, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 176p.

Meer informatie

Je bent professional en je kunt je professionele kennis en capaciteiten goed inzetten. Je hebt je ook nog persoonlijk ontwikkeld door trainingen, levenservaring, wellicht therapie. Dit boek gaat nog een stap verder. Kun je in jezelf ook een dimensie ontdekken die nog dieper gaat dan dat? Kun je contact maken met de stilte in jezelf, waar wel een alert bewustzijn is, maar geen luidruchtige gedachten. Vanuit deze innerlijke bron vloeit er creativiteit in wat je denkt en doet. Je professionele handelen wordt dan vrijer, authentieker, minder gebonden aan rollen, regels en verwachtingen. Er komt een lichtheid in je leven, ook in je persoonlijke leven.

In dit zakboekje wordt kennis uit de psychologie, vooral de positieve psychologie toegepast. Maar ook hier gaan we een stap verder. De Perennial Philosophy (Eeuwige Filosofie) richt zich op het mooiste en meest gemeenschappelijke van álle religies en wereldbeschouwingen. Met of zonder God. En dit draagt bij aan onze spirituele ontwikkeling. De verschillende hoofdstukken maken dit concreet met voorbeelden en tips

Dit spirituele zakboek is geschikt voor professionals, zoals: psychologen, psychotherapeuten, therapeuten, coaches, trainers, maatschappelijk werkers, buurtwerkers, begeleiders. Maar ook voor docenten in het (basis)onderwijs, rouwbegeleiders en studenten (pabo, psychologie). Natuurlijk ook voor iedere belangstellende.

Gerelateerde titels

Auteurs

Vincent Duindam

Dr. Vincent Duindam is psycholoog, spreker en publicist. Sinds 1981 is hij als docent/onderzoeker verbonden aan de Universiteit Utrecht. Studenten verkozen hem tweemaal tot docent van het jaar. Daarnaast geeft hij op allerlei andere plekken les, zoals Hogeschool Utrecht, de Vrije Hogeschool, de Academie Integrale Menswetenschappen (SPSO) en de Academie voor Geesteswetenschappen.
Hij publiceerde tien boeken over psychologie, spiritualiteit, liefdesrelaties, opvoeding en onderwijs.  Hij schreef ook voor Psychologie, Opzij, Happinez, VolZin, Emancipator, De Bezieling, etc. 
Zijn specialiteit is het grensgebied (positieve) psychologie en spiritualiteit.