Ontwikkeling in vogelvlucht Bekijk groter

Ontwikkeling in vogelvlucht

Ontwikkeling van kinderen en adolescenten (deel 1)

Verkrijgbaar

Gedegen beeld van de ontwikkeling van kinderen en adolescenten op basis van het werk van de belangrijkste theoretici. Geschikt voor gebruik in het onderwijs en als toegankelijk naslagwerk.

Meer details

39,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2020, 7de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 424p.

Meer informatie

In Ontwikkeling in vogelvlucht schetst Martine Delfos een gedegen beeld van de ontwikkeling van kinderen en adolescenten. In 21 kenschetsen wordt het werk van de belangrijkste theoretici op dit gebied in kort bestek per theoreticus uitgelegd. Om nieuwe inzichten te kunnen plaatsen, is nodig te weten wat daar de wortels van zijn. Die wortels klinken vaak ongewoon fris en modern in de oren, zoals Rousseau die bijvoorbeeld in de achttiende eeuw al zei: ‘We moeten onze kinderen niets leren, de ontwikkelingen gaan zo snel, we weten niet of ze de kennis van nu later wel zullen kunnen gebruiken.’Op de bodem van deze kennis beschrijft Martine Delfos alle leeftijdsfasen met hun belangrijke aandachtspunten. Daarnaast is er een hoofdstuk over de geheel nieuwe wereld waar kinderen zich vaak urenlang in begeven: het virtuele milieu, met internet als spil. Uiteraard wordt aandacht besteed aan de nieuwste onderzoeken en inzichten.

De opzet en stijl maken het boek geschikt voor gebruik in het onderwijs, maar ook als direct toegankelijk naslagwerk in de praktijk voor mensen die met kinderen en jongeren werken.

Ontwikkeling in vogelvlucht is het eerste deel van de quadrilogie Ontwikkelingspsychologie en psychopathologie van kinderen en jongeren

Deel 2: Ontwikkelingspsychopathologie. Stoornissen en belemmeringen
Deel 3: Kinderen en gedragsproblemen. Aanleg, rijping of omgeving?
Deel 4: Psychologie van de adoslescentie. Biologisch, psychologisch en pedagogisch

Auteurs

Martine Delfos

Dr. Martine F. Delfos is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker in de psychologie en is tevens werkzaam in de praktijk als therapeut. Zij heeft langdurig ervaring opgedaan met het diagnosticeren en behandelen van kinderen, adolescenten en volwassenen. Zij is onder andere gespecialiseerd in relatietherapie, autisme en eetstoornissen. Naast haar therapeutische praktijk verzorgt zij nascholing aan psychologen, psychiaters, orthopedagogen, artsen, maatschappelijk werkers en groepsleiders. Als wetenschapper ontwikkelt zij modellen die in directe relatie staan tot de maatschappelijke en wetenschappelijke werkelijkheid.
Website: www.mdelfos.nl

(Foto: Janneke de Jonge)