Trauma: herstel in eigen hand


Nederlands | 25-11-2019 | 200 pagina's

9789088509254

Paperback / softback


  Lees de eerste pagina's

€ 27,95

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro




Tekst achterflap

Veilige en effectieve strategieën en principes voor herstel van trauma. Traumaherstel is lastig, maar met dit boek heeft de lezer acht sleutels in handen die het proces veilig en effectief maken. Acht sleutels waarmee zelfhulplezers, therapiecliënten en therapeuten kunnen komen tot een geslaagd traumaherstel. Belangrijke uitgangspunten zijn: met mindfulness vaststellen wat je zal helpen, erkennen dat je het trauma hebt overleefd, de optie om je dingen niet te herinneren, een ondersteunende innerlijke dialoog voeren, jezelf vergeven omdat je het trauma niet kon stoppen, begrijpen en delen van je schaamte, je eigen hersteltempo vinden, fysiek in beweging komen en anderen helpen. Trauma: herstel in eigen hand is helder geschreven. Babette Rothschild biedt de lezer de vaardigheden om de acht sleutels te begrijpen en toe te passen. Ze geeft aanwijzingen, praktijkvoorbeelden en oefeningen om zelf, of met een traumatherapeut, af te wegen welke aanpak voor jou het beste en het veiligste is. Dit is niet het zoveelste boek dat een nieuwe methode of een nieuw soort behandeling propageert; het is eerder een noodzakelijke aanvulling op zelfhulp- en professionele herstelprogramma’s. Na het lezen van dit boek herken je je eigen individuele behoefte en kun je beoordelen of aan die behoefte wordt voldaan. Je zult over de benodigde hulpmiddelen beschikken om jezelf achter het stuur te zetten en over je eigen veilige weg naar herstel te navigeren. Babette Rothschild, MSW, LCSW, is sinds 1976 psychotherapeuten lid van de International Society for Traumatic Stress Studies. Ze doceert, geeft advies en traint wereldwijd professionals.

Biografie

Babette Rothschild, MSW, LCSW, is sinds 1976 psychotherapeut en lid van de International Society for Traumatic Stress Studies. Ze doceert, geeft advies en traint wereldwijd professionals.

Inhoudsopgave

INHOUD VOORWOORD Gezond verstand en herstel van trauma 7 INLEIDING 11 SLEUTEL 1 Plan je route met mindfulness 19 SLEUTEL 2 Begin met de slotconclusie… je hebt het overleefd! 43 SLEUTEL 3 Herinneringen zijn niet noodzakelijk 58 SLEUTEL 4 Stop de flashbacks 80 SLEUTEL 5 Verbind schaamte met vergeving 96 SLEUTEL 6 Neem kleine stappen in plaats van grote sprongen 129 SLEUTEL 7 Ga bewegen 146 SLEUTEL 8 Maak limonade 163 NAWOORD Het herstelproces beoordelen 179 DANKWOORD 183

Details

EAN :9789088509254
Auteur: 
Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
Vertaler : Mariska Hammerstein
Publicatie datum :  25-11-2019
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :214 mm
Breedte :139 mm
Dikte :19 mm
Gewicht :295 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :200