De schoonheid van het verschil Bekijk groter

De schoonheid van het verschil

Waarom mannen en vrouwen verschillend én hetzelfde zijn

9789088508448

Verkrijgbaar

Voor mannen en vrouwen die tot een beter begrip van elkaar willen komen in hetero- en homoseksuele relaties. Ook interessant voor relatietherapeuten.

Meer details

36,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2018, 6de geheel herziene druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 384p.

Meer informatie

Deze uitgave is ook verkrijgbaar in het Engels: The Beauty of the Difference.

In De schoonheid van het verschil beschrijft Martine Delfos de verschillen en overeenkomsten tussen mannen en vrouwen. Ze laat zien hoe deze verschillen en overeenkomsten als tandraderen in elkaar grijpen. Ze geeft geen opsomming van verschillen en overeenkomsten, maar ze beschrijft hoe man-zijn en vrouw-zijn met elkaar samenhangen en hoe mannen en vrouwen vanuit biologische, evolutionaire en sociale elementen met en voor elkaar betekenis hebben. Van daaruit is ook te begrijpen wat de betekenis van deze verschillen in onze huidige tijd is en hoe de biologische overeenkomsten een emancipatie van man en vrouw mogelijk maken. Delfos is van mening dat het oog hebben voor de verschillen en de overeenkomsten noodzakelijk is voor de emancipatie van man en vrouw. Zij stelt dat we moeten emanciperen mét de biologische stroom mee in plaats van tégen de biologische stroom in.

Het boek geeft een diepgaand inzicht in de wijze waarop mannen en vrouwen functioneren en in de betekenis daarvan voor het aangaan van relaties. Waarom homoseksuele relaties tussen mensen daadwerkelijk relaties zijn en niet een uiting van seks. Het kan houvast geven in het begrijpen van relaties tussen mannen en vrouwen. Daarbij ontstaat een diep respect voor de eigenheid van mensen en wordt de schoonheid van het verschil duidelijk.

Dit boek is bedoeld voor mannen en vrouwen die tot een beter begrip van elkaar willen komen in hetero- en homoseksuele relaties. Voor relatietherapeuten kan het een houvast bieden, waardoor zij de partners in een relatie allebei tot hun recht kunnen laten komen en in hun waarde kunnen laten.

Auteurs

Martine Delfos

Dr. Martine F. Delfos is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker in de psychologie en is tevens werkzaam in de praktijk als therapeut. Zij heeft langdurig ervaring opgedaan met het diagnosticeren en behandelen van kinderen, adolescenten en volwassenen. Zij is onder andere gespecialiseerd in relatietherapie, autisme en eetstoornissen. Naast haar therapeutische praktijk verzorgt zij nascholing aan psychologen, psychiaters, orthopedagogen, artsen, maatschappelijk werkers en groepsleiders. Als wetenschapper ontwikkelt zij modellen die in directe relatie staan tot de maatschappelijke en wetenschappelijke werkelijkheid.
Website: www.mdelfos.nl

(Foto: Janneke de Jonge)