Ik krijg het maar niet uit mijn hoofd Bekijk groter

Ik krijg het maar niet uit mijn hoofd

Opvang na een schokkende gebeurtenis

9789088508202

Verkrijgbaar

Naslagwerk dat aansluit op de training 'Opvang na schokkende gebeurtenissen', ontwikkeld en gegeven door Ruth Willems bij Kudding & Partners.

Meer details

17,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2018, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 86p.

Meer informatie

Gebeurtenissen zoals een ongeluk op de werkvloer, (seksueel) geweld of het meemaken van suïcide, leiden bij de betrokken medewerker(s) vaak tot gevoelens van onveiligheid. Het kan hun vertrouwen in hun eigen professionaliteit, in zichzelf en in de organisatie schaden. Goede opvang na een schokkende gebeurtenis op de werkplek is dan ook belangrijk. Werknemers die iets schokkends meemaken, hebben er allereerst behoefte aan dat hun werk(gever) achter hen staat en hen steunt. Een luisterend oor en hulp bij praktische zaken helpen stress te verminderen en de verwerking op gang te brengen.

De Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP) heeft samen met partijen uit het veld een accreditatie- en certificeringsprogramma ontwikkeld om de kwaliteit van de ondersteuner en de instituten die trainingen voor nuldelijnsondersteuning verzorgen te waarborgen.

Ruth Willems was lid van de Klankbordgroep die inhoudelijk commentaar en advies gaf aan de NtVP in dit traject. Zij heeft de training ‘Opvang na schokkende gebeurtenissen’ ontwikkeld die ze bij Kudding & Partners geeft. De accreditatie-eisen zijn hierin verwerkt. Dit boek is een naslagwerk dat aansluit op deze training.

Deze uitgave is tot stand gekomen in samenwerking met Kudding & Partners.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Ruth Willems

Drs. Ruth Willems heeft klinische psychologie gestudeerd en heeft zich hierna gespecialiseerd tot kinder-en jeugdpsycholoog. Zij heeft een eigen praktijk voor kinderen en hun ouders op IJburg. Zij houdt zich intensief bezig met adoptie. Zij ontwikkelde een adoptievragenlijst met handleiding (Vragen over Adoptie). Daarnaast geeft zij trainingen over diverse gebieden zoals traumaopvang, adoptie en motiverende gesprekstechnieken.