Verbindende verhalen voor getraumatiseerde kinderen en jongeren Bekijk groter

Verbindende verhalen voor getraumatiseerde kinderen en jongeren

In de therapeutische praktijk

9789088507557

Verkrijgbaar

21 aanpasbare (levens)verhalen om in de therapeutische praktijk herstelondersteunend te gebruiken na trauma en stress bij kinderen en jongeren. Met tips voor het zelf opzetten van dergelijke verhalen.

Meer details

31,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 216p.

Meer informatie

Het werken met levensverhalen (life story work) kan herstel ondersteunend werken na trauma en stress. In dit boek zijn 21 verhalen van Kim Golding opgenomen die zij in haar therapeutische werk met kinderen, jongeren en volwassenen creëerde. Het zijn op maat geschreven verhalen die al naar gelang de situatie van het kind of de persoon in kwestie aangepast en uitgebreid kunnen worden.

Het boek is ingedeeld naar veel voorkomende psychologische thema’s als het verwerken van trauma uit het verleden en toekomstgericht leren kijken, omgaan met faalangst, aandacht ervaren. Golding geeft waardevolle tips voor het opzetten van verhalen en levensverhalen met kinderen. Zij beschrijft ook hoe verhalen therapeutisch kunnen worden ingezet met ouders en als middel kunnen dienen voor zelfreflectie bij therapeuten.