Troost Bekijk groter

Troost

vragen, geven en ontvangen

9789060207949

Verkrijgbaar

Aan de hand van dialogen maakt de auteur zeer concreet hoe je iemand kunt troosten en wat je moet doen om je te laten troosten, eventueel door 'personen' die niet in levende lijve aanwezig zijn (onzichtbare, heilige, innerlijke of goddelijke troosters).

Meer details

24,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij De Toorts
Jaar van uitgave 2001 - 2002, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 238p.

Meer informatie

Dit boek werpt een helder licht op een onderbelicht deel van de menselijke communicatie. Partners, familie- en gezinsleden, vriend(inn)en, kennissen, buren of collegas blijken vaak niet te weten hoe ze met elkaar moeten omgaan als er sprake is van pijn en verdriet; gesprekken waarin mensen elkaar eigenlijk zouden willen bijstaan, verlopen vaak zeer teleurstellend. Aan de hand van dialogen maakt Riekje Boswijk zeer concreet hoe je iemand kunt troosten (helpend, meevoelend of luisterend) en wat je moet doen om je te laten troosten, eventueel zelfs door 'personen' die niet in levende lijve aanwezig zijn (onzichtbare, heilige, innerlijke of goddelijke troosters). Zeer inspirerend zijn de praktische aanwijzingen aan het slot, die ertoe kunnen bijdragen dat er zowel in de intieme als in oppervlakkiger of collegiale relaties minder (pijnlijke) misverstanden ontstaan.

Aanbevolen voor iedereen die niet zonder meer voorbij wil gaan aan zijn eigen verdriet of aan dat van zijn naaste. Onmisbaar voor hulpverleners, artsen, verpleegkundigen, pastores, decanen, leiders van gespreksgroepen, en ieder ander die in zijn professionele leven te maken krijgt met pijn en verdriet en daar op een zorgvuldige en liefdevolle wijze mee wil omgaan.

Auteurs

Riekje Boswijk-Hummel

Riekje Boswijk-Hummel leidt samen met haar man Jan Boswijk sinds 1980 het Centrum Boswijk, School voor Aandachtsontwikkeling en Transpersoonlijke Psychotherapie. Naast opleiding en nascholing worden er themagroepen, meditatieve groepen, lezingen en andere bijeenkomsten georganiseerd en wordt individuele en groepstherapie gegeven aan mensen die zich bewust willen ontplooien.