Afscheid nemen Bekijk groter

Afscheid nemen

Loslaten wat dierbaar is

9789060207796

Verkrijgbaar

Dit boek geeft een zeer compleet en overzichtelijk beeld van de emoties waarmee mensen te maken (kunnen) krijgen, wanneer een dierbare naaste overlijdt of als er sprake is van het verlies van gezondheid, (echt)scheiding, verhuizing of emigratie.

Meer details

24,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij De Toorts
Jaar van uitgave 1998 - 2005, 4de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 208p.

Meer informatie

Dit boek geeft een zeer compleet en overzichtelijk beeld van de emoties waarmee mensen te maken (kunnen) krijgen, wanneer een dierbare naaste overlijdt of als er sprake is van het verlies van gezondheid, (echt)scheiding, verhuizing of emigratie. Door haar onafhankelijke manier van denken en observeren legt Riekje Boswijk verrassende verbanden en komt ze tot opmerkelijke inzichten. Emoties als woede, verzet, verdriet, jaloezie, berusting, angst, schuldgevoel, berouw, vergeving en wraak krijgen een plaats binnen het rouw- en verwerkingsproces; emoties die de voortgang van het rouwproces verhinderen, worden nauwkeurig beschreven. De lezer zal zich door de persoonlijk doorleefde stijl begrepen en gesteund voelen. Er worden diverse concrete aanwijzingen (zowel voor rouwenden als voor hun omgeving) gegeven om het rouw- en verwerkingsproces te helpen volbrengen. Naast rationele en emotionele processen worden er ook spirituele of zielservaringen beschreven. Het boek is gebaseerd op de overtuiging dat ieder verlies goed kan worden verwerkt.

Auteurs

Regine Herbig

Regine Herbig is zowel adem- als bewegingstherapeute en heeft een eigen werkwijze ontwikkeld die adem en beweging met elkaar verbindt. Zij heeft ruim 20 jaar een eigen praktijk in München gehad en was als docente lichaamswerk verbonden aan het conservatorium aldaar. Tegenwoordig heeft zij haar praktijk in Nederland en is gastdocente aan verschillende hogescholen.