Handboek ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen Bekijk groter

Handboek ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen

Verkrijgbaar

Een overzicht van de belangrijkste psychische stoornissen die kunnen voorkomen bij kinderen en jongeren, met aandacht voor diagnostiek en behandeling en de laatste inzichten vanuit genetica en (neuro)psychologie, omgevingsfactoren en preventie.

Meer details

66,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijCoutinho
Jaar van uitgave2013, 1ste druk
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's560p.

Meer informatie

Handboek ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen biedt een overzicht van de belangrijkste psychische stoornissen die kunnen voorkomen bij kinderen en jongeren. Vertrekkend vanuit de normale ontwikkeling geeft de auteur een overzicht van stoornissen, diagnostiek en behandeling. Hij beschrijft het ontstaan en verloop van de stoornissen met aandacht voor de laatste inzichten vanuit genetica en (neuro)psychologie, maar ook voor omgevingsfactoren en preventie. Bij het bespreken van de behandelingen is 'bewezen effectiviteit' het uitgangspunt. Het boek houdt rekening met DSM-5.

Handboek en inleiding: de verschillen
Naast Handboek ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen, is in mei 2013 van dezelfde auteur ook Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen. Een inleiding verschenen. Deze uitgaven behandelen dezelfde psychische aandoeningen, met uitzondering van twee extra hoofdstukken in het handboek over psychosen bij jongeren en over suïcidaliteit. Daarnaast wordt in het handboek dieper op de materie ingegaan. De casuïstiek en voorbeelden zijn aangepast aan de doelgroepen van de verschillende boeken.

Dit handboek is geschikt voor studenten psychologie, pedagogiek en gezondheidswetenschappen. Het kan daarnaast ingezet worden in minoren en masters in het hbo en voor post-hbo opleidingen en bij nascholing zoals de opleiding voor kinder- en jeugdtherapeut en opleidingen van de RINO. Uiteraard is het ook een uitstekend naslagwerk voor professionals die met kinderen werken en voor ouders die meer informatie willen over stoornissen bij kinderen.

Auteurs

Jakop Rigter

Jakop Rigter is docent psychologie en psychopathologie. Hij heeft onderwijservaring in zowel hbo, mbo als vo. Daarnaast heeft hij meerdere bestsellers geschreven op het gebied van psychologie en psychopathologie.