Psychoanalytische behandelingen Bekijk groter

Psychoanalytische behandelingen

Onderbouwing, uitleg en toepassing van diverse behandelvormen

Verkrijgbaar

Een uitgebreid overzicht van de verschillende vormen van psychoanalytische behandelingen. Met wetenschappelijke verantwoording, maar ook met de nadruk op de praktijk.

Meer details

57,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2011, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 472p.

Meer informatie

In de afgelopen jaren is de psychoanalyse een referentiekader geworden waarbinnen een grote verscheidenheid aan behandelingen past. Dit boek biedt een uitgebreid overzicht van de individuele psychoanalytische behandelingen. Centraal staan de theorie en techniek van het veranderingsproces dat een cliënt binnen een psychoanalytische behandeling doormaakt.

Psychoanalytische behandelingen bestaat uit twee delen. In deel 1 wordt het veranderingsproces en de invloed van therapie hierop besproken. Deel 2 beschrijft de verschillende vormen van behandeling, van kort- naar langdurend en van hoog- naar laagfrequent. De auteur geeft bij alle behandelingen een wetenschappelijke verantwoording, maar de nadruk ligt op de praktijk: aan de hand van uitgebreide casussen krijgt de lezer een goed inzicht in het daadwerkelijke verloop van behandelingen.

Psychoanalytische behandelingen vormt een tweeluik met Psychoanalytische theorievorming en de DSM-5 en sluit bovendien aan bij Inleiding in de psychoanalytische psychotherapie, dat een overzicht geeft van de verschillende psychoanalytische stromingen. 

Dit boek is geschikt voor psychotherapeuten, psychologen en psychiaters (in opleiding).

Auteurs

M.H.M. de Wolf

Dr. M.H.M. de Wolf is klinisch psycholoog, psychotherapeut en psychoanalyticus. Hij was voorzitter van de raad van bestuur van het Nederlands Psychoanalytisch Instituut. Daarnaast was hij lange tijd hoofdopleider psychotherapeut aan de RINO Amsterdam en is hij opleider bij verschillende psychoanalytische verenigingen. Momenteel werkt hij in zijn eigen praktijk in Amsterdam, en doceert hij psychoanalyse en superviseert hij psychoanalytici in Oost-Europa.