Emowijzer Bekijk groter

Emowijzer

Samen praten over wat je voelt

9789088506789

Verkrijgbaar

Een makkelijk hulpmiddel voor opvoeders, psychologen, kindertherapeuten en iedereen die met kinderen werkt om te praten over wat het voelt, aan de hand van 16 poppetjes met gezichtjes die voor kinderen herkenbare gevoelsuitdrukkingen hebben.

Meer details

15,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2016
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 44p.
Extra volledig in kleur

Meer informatie

Kinderen kunnen niet altijd onder woorden brengen wat ze voelen. Vaak laten kinderen zonder woorden aan opvoeders zien wat er van binnen bij ze speelt. Door hun gedrag, met huilen of boos schreeuwen. Of door stil te zijn.

De Emowijzer is een makkelijk hulpmiddel voor (professionele) opvoeders, psychologen, kindertherapeuten en iedereen die met kinderen werkt om samen met het kind te praten over wat het voelt. Op de Emowijzer staan 16 poppetjes met gezichtjes die voor kinderen herkenbare gevoelsuitdrukkingen hebben. De Emowijzer heeft in het midden een klein schommeltje. In gesprek met het kind zet je je vinger op het schommeltje en wijst met het schommeltje het poppetje aan dat voelt wat jij voelt. Je kind mag daarna ook met het schommeltje aanwijzen wat het voelt.
Het praten over je gevoel wordt hierdoor veel makkelijker. Het kind leert vertellen wat er dwarszit. Het kind leert begrijpen dat het in en uit zijn gevoelens schommelt. Het kind leert begrijpen dat gevoelens bij het leven zelf horen.

De Emowijzer vind je middenin het boek. Het boek geeft op heldere en eenvoudige wijze uitleg aan opvoeders waarom het belangrijk is hun kind te leren zijn gevoelens te begrijpen, te herkennen en erover te praten. Je leest dat gevoelens niet zweverig zijn, maar horen bij alle jongens en meisjes. Dat onder elk gevoel een behoefte verstopt zit. Dat je als je je gevoelens begrijpt, je ze kunt gaan gebruiken als richtingaanwijzers in je leven. Dat je, als je weet wat je voelt, je jezelf kent. Dat je, als je je gevoelens begrijpt, je rustig aan de buitenwereld kunt uitleggen wat je nodig hebt. In plaats van schreeuwend en ‘out of control’. Zo kun je je ontwikkelen tot een gezond en veerkrachtig mens.

De Emowijzer® is voor alle kinderen vanaf ongeveer 2,5 jaar tot en met 12 jaar.

De Emowijzer® is extra geschikt voor verlegen kinderen, hooggevoelige kinderen, kinderen met communicatieve beperking (spraaktaalachterstand; stotteren, ASS) kinderen die pesten of gepest worden, kinderen van gescheiden ouders.

Yvonne C. Franssen ontwikkelde en schreef de Emowijzer® vanuit haar ervaringen uit de praktijk.

Auteurs

Yvonne C. Franssen

Yvonne C. Franssen is emotiedeskundige, kindercoach, empowermentcoach, trainer social skills en logopedist.
Zij werkt sinds 1989 als logopedist/specialist verbale en non-verbale communicatie met kinderen, jongeren en volwassenen. Sinds 2007 gecombineerd met Empowermentcoaching; sinds 2010 kindercoach en trainer sociale vaardigheden voor kinderen; sinds 2010 specialisatie stotteren en spreekangst.
Zij begeleidt en bemoedigt kleine en grote mensen in hun wijze van communiceren met de omgeving. Steeds meer ontstond bij haar de behoefte om ook te kunnen helpen met het communiceren met je eigen gevoelswereld. Diverse opleidingen en scholingen, evenals personal coaching , gaven voeding en inspiratie.
Yvonne is moeder van twee zoons. In haar gezin voelde zij de behoefte gevoelens bespreekbaar te maken op een nuchtere manier . Samen met haar kinderen bedacht en tekende zij eerst de Emometer® . Deze is nu de Emowijzer® geworden.