Zakendoen met emoties Bekijk groter

Zakendoen met emoties

Limbische verklaring en cognitieve emotieve behandeling bij SOLK

9789088505423

Verkrijgbaar

Een boek voor therapeuten, huisartsen, psychologen, neurologen, psychiaters, ... en iedereen die geïnteresseerd is in SOLK-problematiek. Een nieuwe manier van kijken naar deze problematiek en een nieuw behandelperspectief, de stressortherapie.

Meer details

31,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2015, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 224p.

Meer informatie

Onbegrepen lichamelijke klachten, Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK) komen veel voor. Het gaat om pijnklachten (o.a. nek, hoofd, rug, spieren), vermoeidheid, duizeligheid, hyperventilatie en vele andere klachten waarvoor geen lichamelijke oorzaak gevonden kon worden. In Zakendoen met emoties geeft de auteur aan dat deze klachten berusten op een storing in het gebied waar psyche en lichaam samenkomen: het limbisch systeem. Een andere manier van kijken naar de psyche en anders omgaan met de oorzaak van deze klachten biedt een nieuw behandelperspectief.

De opbouw van het boek volgt de gebruikelijke methode van klacht via klachtverklaring naar behandeling. Begonnen wordt met de klachtenbeelden en de neurobiologische achtergrond hiervan. Hierna volgt een beschrijving van de belangrijke onderdelen van het limbisch systeem en de bijbehorende limbische functies. Bestaande verklaringen worden gewogen en de limbische verklaring wordt naar voren gebracht. De behandeling die uit de limbische verklaring voortvloeit heet de stressortherapie. Deze therapie richt zich op het opsporen van de stressor en het neutraliseren hiervan. Hierbij worden ‘zaken met emotie’ gedaan om de klachten te verhelpen.

Dit boek is geschreven voor psychosomatische therapeuten, huisartsen, psychologen, neurologen, psychiaters, andere paramedici en medici en voor iedereen die geïnteresseerd is in SOLK-problematiek. Marten Klaver is opgeleid als zenuwarts en was tot juli 2004 als neuroloog verbonden aan het Streekziekenhuis Midden-Twente in Hengelo. Hij heeft zich daarna verdiept in de werking van de emotie in de hersenen en in de toepassing van deze kennis bij de behandeling van SOLK.

"Ik denk dat de auteur niet weet hoe hij mij hebt geholpen. Door zijn verklaring voor SOLK is het voor mij duidelijk hoe mijn klachten zijn ontstaan. Nooit eerder werd dit zo aan mij uitgelegd. Het verschil in uitleg is enorm. Hopelijk kunnen andere mensen ook zo geholpen worden. Dat zou ik een ieder van harte gunnen." - Claudia de Vries, een ex - ernstige SOLK patiënte

Auteurs

Marten Klaver

Marten Klaver is opgeleid als zenuwarts en was tot juli 2004 als neuroloog verbonden aan het Streekziekenhuis Midden-Twente in Hengelo. Hij heeft zich daarna verdiept in de werking van de emotie in de hersenen en in de toepassing van deze kennis bij de behandeling van SOLK.