Ethische codes voor psychologen Bekijk groter

Ethische codes voor psychologen

9789057124525

Verkrijgbaar

Deze geheel geactualiseerde, derde editie van het ethisch handboek voor de psycholoog gaat uitgebreid in op de beroepscode 2015 van het NIP. Met tal van concrete voorbeelden uit de praktijk en oefeningen om de ethische regels te doorgronden.

Meer details

24,95 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback - 254p.
jaar2015, 3de geactualiseerde druk
UitgeverijNieuwezijds

Meer informatie

Aan welke normen moeten psychologen voldoen bij de uitoefening van hun beroep? Toetssteen bij de beantwoording van die vraag is de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). De beroepscode bevat gedetailleerde voorschriften, en is invloedrijk omdat het NIP ruim 13.000 leden telt.

Deze geheel geactualiseerde, derde editie van het ethisch handboek voor de psycholoog gaat uitgebreid in op de beroepscode 2015 van het NIP, die als bijlage is opgenomen. Het bevat talrijke voorbeelden van beroepsethische problemen, de meeste ontleend aan klachten die werkelijk zijn ingebracht tegen psychologen. Soudijn geeft oefeningen om de ethische regels te doorgronden, en biedt uitwerkingen van de basisprincipes integriteit, respect, deskundigheid en verantwoordelijkheid. Daarnaast bespreekt hij ethiek bij de beoefening van wetenschap en onderzoek.

Auteurs

Karel Soudijn

Dr. Karel Soudijn is aan de Universiteit van Tilburg betrokken bij het onderwijs in de beroepsethiek voor psychologen en is lid van het College van Toezicht van het NIP.