De marshmallow-test Bekijk groter

De marshmallow-test

Verbeter je zelfbeheersing

9789057123856

Verkrijgbaar

Het boek van de man achter de wereldberoemde test. In dit baanbrekende boek put Mischel uit decennia van fascinerend onderzoek en voorbeelden uit het dagelijks leven om de aard van wilskracht en zelfbeheersing te verkennen.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 284p.

Meer informatie

Het boek van de man achter de wereldberoemde test

Een kind krijgt een marshmallow aangeboden en mag kiezen: eet deze nu op, of wacht even en je krijgt er straks twee. Wat zal het doen? En wat zegt die keuze over zijn of haar toekomst?

Walter Mischels befaamde marshmallow-test laat zien dat de vaardigheid om behoeftebevrediging uit te stellen cruciaal is voor een succesvol en plezierig leven.
Zelfbeheersing voorspelt niet alleen goede schoolprestaties en sociaal functioneren, het helpt ook bij alledaagse uitdagingen zoals het omgaan met stress of pijnlijke emoties, op gewicht blijven, stoppen met roken, liefdesverdriet en pensioenplanning.

In dit baanbrekende boek put Mischel uit decennia van fascinerend onderzoek. Hij toont aan dat je zelfbeheersing, doorzettingsvermogen en andere karaktervaardigheden aan kunt leren en verbeteren, en welke achterliggende processen en cognitieve vaardigheden daarbij essentieel zijn. Daarmee verandert De marshmallow-test de manier waarop we denken over wie we zijn – en wie we kunnen zijn.

Auteurs

Walter Mischel

Walter Mischel bekleedt de Johnston Niven leerstoel aan Columbia University als emeritus hoogleraar psychologie. Mischel is internationaal bekend als bedenker van de marshmallow-test, een van de beroemdste en belangrijkste experimenten uit de psychologie