Nul empathie


Nederlands | 28-01-2012 |

9789057123436

Paperback / softback


€ 21,95

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   POD (Beschikbaar als print-on-demand.)

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro




Tekst achterflap

'Een fascinerend en verontrustend boek.' - The Telegraph
'Baanbrekend onderzoek ... Uitdagend en ondanks alles zeer menselijk.' - Psyche & Brein
'Een vlot geschreven boek ... een originele kijk op niet alleen wreedheid en empathie, maar ook op psychiatrische diagnostiek in het algemeen.' - Tijdschrift voor Psychiatrie

Waarom zijn sommige mensen kwaadaardig, gewelddadig of wreed? Simon Baron-Cohen toont aan dat dit komt door een gebrek aan empathie, een breindefect waardoor mensen zich niet in anderen kunnen verplaatsen - en anderen niet beschouwen als volwaardige individuen met eigen gedachten en gevoelens.

Bij verschillende stoornissen speelt gebrekkige empathie een rol, zoals bij borderline-persoonlijkheidsstoornis, narcistische persoonlijkheidsstoornis, psychopathie en autisme. Sommige mensen hebben daardoor problemen in de omgang met anderen en vermijden sociale gebeurtenissen. Anderen zijn ronduit manipulatief of zelfs levensgevaarlijk.

Simon Baron-Cohen bepleit een drastische herziening van het psychologisch inzicht in menselijke wreedheid, en de diagnose en behandeling van bepaalde stoornissen.

Simon Baron-Cohen is hoogleraar ontwikkelingspsychopathologie aan Cambridge University en directeur van het Autism Research Centre. Eerder verscheen van hem bij Nieuwezijds: Autisme en Asperger-syndroom - de stand van zaken.

Details

EAN :9789057123436
Auteur: 
Uitgever :Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
Vertaler : Lieke Berkhuizen
Publicatie datum :  28-01-2012
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :137 mm
Dikte :22 mm
Gewicht :339 gr
Status :POD (Beschikbaar als print-on-demand.)