Beer en de winterslaap van Alleseter Bekijk groter

Beer en de winterslaap van Alleseter

9789081882637

Verkrijgbaar

Een voorlees-prentenboek over Alleseter, een dikke beer, die radeloos is: zijn winterhol is leeggeroofd en hij durft niet alleen aan zijn winterslaap te beginnen. Zijn trouwe vriend Beer zorgt er gelukkig voor dat alles weer goed komt.

Meer details

15,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Papieren Tijger
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 32p.

Meer informatie

Alleseter, een dikke beer die altijd honger heeft, is ten einde raad. Het is herfst en zijn winterhol is leeggeroofd. Zijn wintervoorraad is opgegeten door een andere beer. Alleseter heeft niets te eten meer en durft niet alleen aan zijn winterslaap te beginnen, want hij is bang in het donker. Alleseter is radeloos, maar gelukkig heeft hij zijn goede, trouwe vriend Beer, die ervoor zorgt dat alles weer goed komt.

Illustrator Janneke Houtzager-Maas liet zich voor dit boek inspireren door middeleeuwse getijdenboeken.

Auteurs

Guus Houtzager

Guus Houtzager (1955-2018) was schrijver en vertaler. Hij publiceerde verschillende romans en verhalenbundels voor volwassenen, onder meer een trilogie over onverzettelijke helden uit de oudheid die bepalend waren voor de vorming van algemeen menselijke waarden. Tevens is hij de auteur van een in tien talen vertaald naslagwerk over de Griekse mythologie. Daarnaast schreef hij ook kinderboeken.


Janneke Houtzager-Maas

Janneke Houtzager-Maas (1950) werd na haar opleiding aan de kunstacademie vrij kunstenares en exposeerde in verschillende galeries. De ontwikkeling tot illustrator begon toen Guus Houtzager voor haar een kinderverhaal schreef: de oerversie van Hoe Beer leerde vliegen. Er volgden nog vele versies die uiteindelijk resulteerden in de eerste publicatie van uitgeverij Béatrice Smeets. En de verwezenlijking van een jeugddroom.