Sesam-box: 8 superdiverse kinderverhalen in 5 kleurrijke prentenboeken Bekijk groter

Sesam-box 2: 8 kinderverhalen in 4 kleurrijke prentenboeken

9789492784025

Verkrijgbaar

Acht nieuwe superdiverse verhalen voor kinderen van 3 tot 10 jaar, gebundeld in vier kleurrijke kinderboeken met extra tips om samen te spelen en te leren.

Meer details

39,95 € incl. btw

Meer informatie

Prentenboek 1

Mmmm, toch wel lekker

Azmi Latif en Marie Van Praag

De straat van Maya hangt vol slingers. De buren hebben heerlijke gerechtjes klaargemaakt. Het is feest! Nano, de oma van Maya, heeft de lekkerste toetjes en taartjes in haar kraampje staan. Voordat Maya een zoete hap mag nemen, moet ze van mama eerst de andere gerechtjes proeven. Maya is echter kieskeurig. Mmmm, toch wel lekker is een humoristisch verhaal over moeilijke eters en nieuwe gerechten.

 

Bezoek op vier poten

Sophia Honggokoesoemo en AnneMarthe Zomer

Afif woont aan de haven. Hij droomt ervan om te varen op zee. Op een avond ziet Afif een schaduw dichterbij waggelen. Het is Komo, een varaan. Het eiland van Komo is verdwenen in de zee. Afif wil hem helpen. Maar lukt het Komo om zich weer thuis te voelen? Bezoek op vier poten is een verhaal over vriendschap en jezelf mogen zijn.

 

Prentenboek 2

Vleugels van papier

Sari Mar en Anke De Potter

Irfaan ligt te woelen in bed. Hij denkt aan zijn lange vlucht van Afghanistan naar België. ‘Zie ik baba ooit weer?’ vraagt hij zich af. ‘Wanneer je 1000 kraanvogels vouwt, komt je wens uit’, zegt Hamid, die naast Irfaan woont in het opvanghuis. Irfaan zoekt papier om kraanvogels te vouwen. Mama vindt zijn plan maar niks. Maar Irfaan geeft niet op. Hij krijgt hulp van mevrouw Rumaan, mevrouw Peshk en meneer Zog. Komt Irfaans wens uit? Vleugels van papier is een verhaal over een vluchtelingenkind met een intens verlangen naar verloren dierbaren.

Ridder van karton

Humeyra Cetinel en Soraya Namavar

Amina wil ridder worden. Ze wil monsters verslaan en dieven verjagen. Ze wil haar vijanden vermorzelen met taartjes, zoals ridder Alonso De Mollige! Ze maakt een ridderpak van kartonnen dozen. Haar vrienden Yunus en Nino lachen haar uit. Meisjes kunnen toch geen ridder zijn? Ridder van karton is een stoer verhaal over rolpatronen en vriendschap.

Prentenboek 3

Het Wispelturig Windorkest

Petra Beeckx en Dieter De Schutter

Rizon schuilt onder het dekbed tijdens de storm. Als hij wakker wordt, is mama weg. Hij móét haar zoeken. Wedden dat mama in de wolken zit? Daar ontmoet Rizon een lieve vrouw, Madame Pom-Pon, en luistert hij naar het Wispelturig Windorkest. Kunnen zij mama weer naar huis blazen? Of vindt Rizon zélf de kracht om de storm te overwinnen? Het Wispelturig Windorkest is een poëtisch verhaal over leren omgaan met verlies.

 

De vliegende soepkip

Atilla Erdem en Olivia van Trigt

Ilias en zijn vijf vrienden wonen rond een pleintje. Een buurtbewoner met de naam Raf Rari heeft een kip die geen veren heeft en weigert om eieren te leggen. Hij wil er soep van maken, maar de kinderen proberen dat tegen te houden. De vliegende soepkip is een knotsgek verhaal over vriendschap tussen mensen en dieren.

 

Prentenboek 4

Stapelgek

Floor Tinga en Ilse Hermans

Max vindt stapelen fijn. Hij is echt stapelgek op stapelen. Hij stapelt alles op elkaar. Max heeft niet in de gaten dat iedereen stapelgek wordt van zijn gestapel. Op een dag, als hij de auto’s in de straat weer eens op elkaar heeft gestapeld, gebeurt er iets ergs …
Stapelgek is een hartverwarmend verhaal over een autistisch jongetje dat zijn omgeving voor zich weet te winnen.

 

Help, ik heb de babyblues!

Tewa Muller en Anggita Soeryanto

Sinds Lily haar babybroertje Edo heeft, lijkt het alsof papa en mama haar vergeten zijn. Om opnieuw aandacht te krijgen, besluit Lily zich net zoals Edo te gedragen. Maar dat pakt heel anders uit dan ze dacht. Help, ik heb de babyblues! is een bijzonder kinderverhaal over zelfvertrouwen en een nieuw broertje of zusje in het gezin verwelkomen.