Nops - In het donker Bekijk groter

Nops - In het donker

9789081371933

Verkrijgbaar

Het derde boek over konijn Nops. Een verhaal over bang zijn, een verhaal voor alle kleine helden met een groot hart.

Meer details

12,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij de rêverie
Jaar van uitgave 2011
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 32p.
Extra volledig in kleur

Meer informatie

Nops wil slapen. Maar Poes hoort een vreemd geluid. Slak denkt dat ze achtervolgd wordt en Wasbeer weet zeker dat er een monster in het bos zit. Mevrouw Muis is haar kleintjes kwijt en ook Everzwijn kan niet slapen. Morgen moet hij naar de tandarts. Iedereen is een beetje bang. Maar samen lukt het beter om moedig te zijn.

Dit is het derde boek over Nops. Het is een verhaal voor alle kleine helden met een groot hart.

Auteurs

Rosemarie De Vos

Als kind hield Rosemarie De Vos (°1979) al van tekenen, verftubes uitknijpen, slijpsel ruiken en toveren met grafiet. In het middelbaar koos ze dan ook de richting Beeldende Kunst en later studeerde ze toegepaste grafiek aan het Phl te Hasselt.
Haar eerste prentenboek, Lies en Kleine Kater, verscheen nog voor ze haar diploma behaalde en werd onder meer uitgegeven in Frankrijk, Denemarken en Korea. Dit prentenboek werd genomineerd door “Kinder- en Jeugdjury”.
Rosemarie realiseerde intussen haar grote droom. Sinds mei 2008 werkt ze voltijds als zelfstandig illustrator.Haar stijl is uniek en herkenbaar. Ze werkt met acryl en start meestal met een donkerkleurige grondlaag. Vanuit deze grondlaag krijgen de personages hun karakter en komen ze stilaan tot leven.


Yennik Meert

Yennik Meert debuteerde in 1997 als zeventienjarige met haar jeugdroman "Een andere huid" (Davidsfonds). Nadien verschenen ook "de foto in mijn hoofd" (2000) en "Als de vleermuizen slapen" (2004). Ondertussen bouwde Yennik een carrière op bij het centrum voor leerlingenbegeleiding en startte ze met een eigen praktijk.
In 2010 kwam de vraag van "de Rêverie" of er interesse was om de pen weer op te nemen. Geen jeugdromans deze keer maar een nieuwe uitdaging. Een prentenboek.
Er werd een ontmoeting geregeld met Rosemarie De Vos. Al snel bleek dat beide op dezelfde golflengte zaten en nog voor ze het goed en wel beseften stond er een scenario op papier. De sobere, directe en empathische schrijfstijl van Yennik zorgt ervoor dat de lezertjes zichzelf heel makkelijk terugvinden in het verhaal. Ondanks de vele dubbele bodems slaagt de auteur erin om met de nodige humor een ontspannend verhaal neer te zetten.