Dat is fijn Bekijk groter

Dat is fijn

9789085605379

Verkrijgbaar

Hoe praat je met jonge kinderen over fijne en niet-fijne aanrakingen? Het verhaal van Luuk en Roos biedt aanknopingspunten om aanrakingen te benoemen en verschillen te herkennen.

Meer details

12,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Jaar van uitgave 2008, 1ste druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 40p.

Meer informatie

In Dat is fijn spelen Luuk en zijn zusje Roos buiten met andere kindjes en hangen later thuis op de bank. Het gaat in dit verhaal over verschillende manieren van aanraken, fijn of niet fijn. Het boekje hoort bij In je blootje, daarin gaan Luuk en Roos naar het zwembad, onder de douche en doen ze een plas.

De boekjes zijn ontwikkeld voor volwassenen om met jonge kinderen (2 t/m 5 jaar) zonder schroom te praten over hun lijf en bloot zijn. Praten over bloot en aanraken met jonge kinderen kan lastig zijn. Kinderen kunnen zich onbevangen en ongegeneerd uiten, terwijl volwassenen zich er soms ongemakkelijk bij kunnen voelen. Omgekeerd kunnen sommige kinderen juist geremd en gespannen zijn als het gaat over bloot en aanraken.

Zonder schroom te kunnen praten over je lijf, draagt bij aan een positief lichaamsbeeld en vergroot de vaardigheden om grenzen aan te geven, waarmee het kind zijn weerbaarheid verhoogt.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Iva Bicanic

Iva Bicanic is moeder van David en Rosa en GZ-psycholoog-onderzoeker, deskundige op het gebied van seksueel misbruik van kinderen en jongeren.


Van dezelfde auteur:

Melanie Meijer

Melanie Meijer is moeder van Loek, bedrijfskundige, arts in opleiding en schrijfster.


Van dezelfde auteur:

Laura Neuhaus

Laura Neuhaus is illustratrice. Het is haar gelukt kinderen op een vanzelfsprekende manier bloot te laten zijn.