Butler, Negri en Zizek Bekijk groter

Butler, Negri en Zizek

Een inleiding op de hedendaagse linkse filosofie

9789460361463

Verkrijgbaar

Dit boek wil de belangrijkste ideeën van Butler, Negri en Žižek verklaren en toegankelijk maken voor een breed publiek zonder bijzondere voorkennis.

Meer details

16,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2013
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 144p.

Meer informatie

Judith Butler, Toni Negri en Slavoj Žižek zijn zonder twijfel drie van de bekendste en belangrijkste linkse denkers van dit moment. Ze hebben baanbrekend werk verricht in het denken over gender, arbeid en ideologie. Maar net als bij veel andere filosofen is hun werk soms moeilijk toegankelijk en vereist vaak nogal wat voorkennis.    

Hun werk dreigt eenzelfde plaats in te nemen als Marx' Kapitaal in de negentiende en twintigste eeuw: het is van grote invloed, maar slechts weinigen hebben de teksten écht gelezen of doorgrond.

Dit boek heeft als doel de belangrijkste ideeën van Butler, Negri en Žižek te verklaren en toegankelijk te maken voor een breed publiek. De bijdragen zijn zo geschreven, dat er geen bijzondere voorkennis wordt vereist. Daarbij worden de ideeën telkens weer geïllustreerd door duidelijke voorbeelden.

Auteurs

Bart van der Steen

Bart van der Steen is historicus en schreef onder andere over de geschiedenis van de Nederlandse arbeidersbeweging en de internationale kraakbeweging.


Jasper Lukkezen

Jasper Lukkezen is econoom en als onderzoeker verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij is tevens werkzaam voor het Centraal Plan Bureau (CPB). Hij was redacteur van het jaarboek Kritiek en publiceerde daar onder andere over inkomens- en sociale ongelijkheid.


Leendert van Hoogenhuijze

Leendert van Hoogenhuijze studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden en woont en werkt tegenwoordig in Engeland. Hij was redacteur van het jaarboek Kritiek. Begin 2014 komt van hem het boek Squatting and Autonomous Action in Europe, 1970-2014 uit.