De populistische verleiding Bekijk groter

De populistische verleiding

De keerzijde van de identiteitsillusie

9789463401197

Verkrijgbaar

Een indringende analyse van het verschijnsel populisme, met als doel het niet alleen te beschrijven, maar het ook te doorgronden.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 248p.

Meer informatie

Het populisme is wereldwijd in opkomst. Het speelt in op gevoelens van onvrede en onzekerheid, zelfs in een sociaal en economisch ongekend welvarende wereld. Voor veel mensen biedt het populisme een verleidelijk verhaal over nationale identiteit, soevereiniteit en het eigen volk. Moderne populisten buiten die onvrede uit. Maar wat maakt het populisme zo verleidelijk? En wat maakt het zo gevaarlijk? Wat is het populisme eigenlijk?

De populistische verleiding biedt een indringende analyse van het verschijnsel, met als doel het niet alleen te beschrijven, maar het ook te doorgronden. Daartoe maakt Sybe Schaap onder meer gebruik van de ideeën van Nietzsche, Ortega y Gasset en Lefort.

Auteurs

Sybe Schaap

Sybe Schaap is politiek filosoof. Hij was namens de VVD van 2007 tot 2019 lid van de Eerste Kamer. Van zijn hand verscheen bij Uitgeverij Damon o.a. Het rancuneuze gif, Rechtsstaat in verval en De populistische verleiding.