Actief socialisme en vrijheid Bekijk groter

Actief socialisme en vrijheid

Pleidooi voor hechtere linkse samenwerking

9789463401425

Verkrijgbaar

Het uitgangspunt dat een betere en socialere samenleving mogelijk is, uitgewerkt naar actuele vormen van politiek denken en handelen.

Meer details

17,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 176p.

Meer informatie

Een nuchtere vraag: kunnen we onze maatschappij veranderen? Impulsief: ja, toch. Bijna niemand gelooft echter dat je het kapitalisme kunt afschaffen. Terwijl velen helemaal niet in de weldadigheid van het kapitalisme geloven. Over deze paradox gaat Actief socialisme en vrijheid.

Het uitgangspunt is: een betere en socialere samenleving is mogelijk. Dat wordt uitgewerkt naar actuele vormen van politiek denken en handelen. Inspiratiebronnen zijn ideeën van Marx, Engels en anderen, waaronder die van Aristoteles, Spinoza, Rousseau, Dietzgen en Sivaraksa. Kan theorie bijdragen tot structurele sociale en ecologische verbeteringen? Deze vraag leidt tot een pleidooi voor hechtere linkse samenwerking.

Auteurs

Jasper Schaaf

Jasper Schaaf (1950) studeerde filosofie in Groningen en is in 1993 gepromoveerd op De dialectisch-materialistische filosofie van Joseph Dietzgen, bij Prof. dr. Hans Heinz Holz. Hij heeft tot op heden in het HBO gewerkt als docent, was senior beleidsambtenaar te Almelo en gemeenteraadslid voor de SP te Groningen.
Hij schreef diverse boeken over de filosofie van Karl Marx. In november 2018 kwam bij Uitgeverij Damon uit: Actief socialisme en vrijheid, Pleidooi voor hechtere linkse samenwerking