De Federalist Papers Bekijk groter

De Federalist Papers

bakermat van het moderne constitutionalisme

9789463401371

Verkrijgbaar

"The most important work in political science that has ever been written" voor het eerst voor een Nederlandstalig publiek ingeleid en becommentarieerd.

Meer details

29,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 336p.

Meer informatie

De Federalist Papers worden zeer geprezen door vele presidenten van de V.S., waaronder Washington, Jefferson en Theodore Roosevelt. Het Amerikaanse Hooggerechtshof citeert er tot op de dag van vandaag regelmatig uit als maatgevend voor de uitleg van de Constitutie. En politiek historicus Clinton Rossiter noemt ze ‘the most important work in political science that has ever been written, or is likely ever to be written, in the United States.’ Een werk dat volgens Tocqueville, de auteur van hét standaardwerk over democratie, ‘overal ter wereld gelezen zou moeten worden door wie in politiek en recht is geïnteresseerd’.
In deze bundel worden de Federalist Papers, voor het eerst in de geschiedenis van de Lage Landen, voor een Nederlandstalig publiek ingeleid en becommentarieerd.

Onder redactie van Paul de Hert, Andreas Kinneging en Gerard Versluis.
Auteurs: Allard Altena, Andreas Kinneging, Emma Cohen de Lara, Gerard Versluis, Hans-Martien ten Napel, Jean-Marc Piret, Katrien Keyaerts, Matthias Storme, Michel Huysseune, Niels Graaf, Patrick Overeem, Paul de Hert, Wouter de Been

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Paul de Hert

Paul de Hert is hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel en als hoofddocent verbonden aan de Universiteit Tilburg.


Van dezelfde auteur:

Andreas Kinneging

Andreas Kinneging is hoogleraar rechtsfilosofie aan de Universiteit Leiden.


Gerard Versluis