Waarom tolerantie niet de hoogste waarde kan zijn Bekijk groter

Waarom tolerantie niet de hoogste waarde kan zijn

Over de omgang met heilige zaken

9789463402460

Verkrijgbaar

Hoe kan een samenleving omgaan met wat voor mensen heilig of onaantastbaar is in tijden van multiculturalisme? Wat is de oorsprong van het begrip tolerantie en hoe definiëren we het?

Meer details

29,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 336p.

Meer informatie

Zijn wij intoleranter aan het worden? De gevoeligheid van mensen voor afwijkende meningen of manieren van leven is zeker sterker geworden. Hoe kan een samenleving omgaan met wat voor mensen heilig of onaantastbaar is in tijden van multiculturalisme? Intolerantie is moeilijk te verkopen, maar alles tolereren kan evenmin.

Het begrip tolerantie kent een lange geschiedenis waarin politiek en religie op allerlei manieren met elkaar vervlochten zijn. Wat is de oorsprong van het begrip en hoe valt het te definiëren? En wat zijn de hoogste waarden van een samenleving? Dit boek behandelt dergelijke vragen en biedt een reflectie op de vraag hoe een samenleving kan omgaan met heilige zaken.

Auteurs

Marin Terpstra

Marin Terpstra is universitair docent politieke filosofi e aan de Radboud Universiteit Nijmegen.


Theo de Wit

Theo de Wit was universitair docent sociaal-politieke filosofie en cultuurfilosofie en bijzonder hoogleraar Vraagstukken geestelijke verzorging in justitiële inrichtingen aan de Universiteit van Tilburg.