Kan links winnen? Bekijk groter

Kan links winnen?

9789462674134

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Essayist Anton Jäger heeft de gave helder grote lijnen en centrale inzichten uit deze complexiteit te ontwaren. Is de tijd van de monsters aangebroken of die van een progressieve dageraad?

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 180p.
Verwachte verschijningsdatum december 2022

Meer informatie

‘We leven in interessante tijden’, klonk het in een speech van Brits premier Chamberlain in de jaren 1930. Vandaag zijn de tijden niet minder ‘interessant’: politiek staat er veel op losse schroeven, maatschappelijk zitten we op een kantelpunt. Essayist Anton Jäger heeft de gave helder grote lijnen en centrale inzichten uit deze complexiteit te ontwaren. Neemt populisme de plaats van partijdemocratie in? Slaat de postpolitiek van de jaren 1990 vandaag door in hyperpolitiek? Ideologische zuilen versnipperden in digitale zwermen. Democratie lijkt een catchpartij tussen TikTok-politici en pop-upactivisme. Is de tijd van de monsters aangebroken of die van een progressieve dageraad?

Auteurs

Anton Jäger

Anton Jäger is historicus, filosoof en postdoctoraal onderzoeker aan de KU Leuven. Hij schrijft onder andere voor De Groene Amsterdammer, De Morgen en Apache en publiceerde eerder Kleine antigeschiedenis van het populisme (2018).