Elementaire principes van oorlogspropaganda Bekijk groter

Elementaire principes van oorlogspropaganda

9789462673823

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Twintig jaar na de eerste editie van dit veel geprezen standaardwerk een actualisering. De tien geboden van de oorlogspropaganda zoals u ze nog niet had bekeken.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.
Verwachte verschijningsdatum oktober 2022

Meer informatie

‘Je moet drie dingen doen vandaag: twijfelen, twijfelen en twijfelen. Twijfelen over wat men ons alle dagen in de media door de strot duwt én twijfelen over je eigen analyse. Alleen dan kan je eventueel doordringen tot de feiten.’ Woorden van Anne Morelli over de oorlog in Oekraïne. Twintig jaar na de eerste editie van haar veelgeprezen standaardwerk komt ze met een actualisering van Elementaire principes van oorlogspropaganda. Oorlogspropaganda, zo pepert ze ons in, is zo oud als de mensheid zelf en bepaalde vuistregels en methodes keren telkens terug, of er nu soldaten naar het front van de Eerste Wereldoorlog gestuurd moeten worden of de mentale sabels gesmeed voor het oppoken van de Russische beer. De tien geboden van de oorlogspropaganda zoals u ze nog niet had bekeken.

Auteurs

Anne Morelli

Anne Morelli (1948) is historica en hooglerares aan de ULB. In 1993 verscheen haar uitmuntende boek De geschiedenis van het eigen volk - De vreemdeling in België, van de prehistorie tot nu. Ze doceert "Geschiedenis van de hedendaagse christelijke kerken" en "Hedendaagse christelijke teksten" aan het Institut d'histoire des religions van de ULB en verscheen als experte voor de parlementaire onderzoekscommissie rond de sekten.