Voordat de bom valt Bekijk groter

Voordat de bom valt

Waarom een kernwapenvrije wereld nodig is

9789462673588

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Dit boek is een abc van de kernwapenproblematiek en een pleidooi voor een kernwapenvrij België in een kernwapenvrije wereld.

Meer details

15,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 140p.
Verwachte verschijningsdatum juni 2022

Meer informatie

Kent u de doomsday clock? Dat symbolisch uurwerk geeft aan hoe dicht de mensheid zich bevindt bij een zelf veroorzaakt einde van de beschaving. Het is weinig geweten maar nooit eerder stond de klok zo dicht bij middernacht, het uur dat symbool staat voor een planetaire catastrofe. Ruim driekwart eeuw na Hiroshima en Nagasaki zijn kernwapens helemaal terug van nooit weggeweest. Wereldwijd staan er meer dan 13.000 opgesteld. Kernwapenstaten zijn volop bezig met de modernisering van hun arsenalen en weigeren samen met NAVO-lidstaten toe te treden tot het nieuwe VN-verdrag dat kernwapens verbiedt. De NAVO bestickert zichzelf zonder blozen als een nucleaire alliantie. En België? Officieel is ons land een niet-kernwapenstaat. Maar we bewaren wel Amerikaanse kernwapens die we met eigen gevechtsvliegtuigen moeten inzetten als daartoe beslist wordt. Dit boek is een abc van de kernwapenproblematiek en een pleidooi voor een kernwapenvrij België in een kernwapenvrije wereld. Want er is geen tijd te verliezen.

Auteurs

Ludo De Brabander

Ludo De Brabander is woordvoerder van Vrede vzw. Hij publiceert onder andere in Vrede, Uitpers, Knack.be, De Wereldmorgen, en Mo*.


Pieter Teirlinck

Pieter Teirlinck is medewerker van Vrede vzw, een organisatie die al jaren campagne voert tegen kernwapens.