Terugtrekken! Bekijk groter

Terugtrekken!

De VS na de afgang in Irak, Afghanistan, Libië

9789462673755

Verkrijgbaar

Samen buigen Noam Chomsky en Vijay Prashad zich over het recente afdruipen van de VS in Irak, Afghanistan en Libië. Twee briljante stemmen over de geopolitieke kwesties van gisteren, vandaag en morgen.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 180p.

Meer informatie

De ene is de meest geciteerde auteur ter wereld en is zelfs op z’n drieënnegentigste nog steeds Amerika’s meest beroemde dissident. De andere is het Aziatische antwoord op Eduardo Galeano en een rijzende ster in de internationale linkse beweging. Samen buigen Noam Chomsky en Vijay Prashad zich over het recente afdruipen van de VS in Irak, Afghanistan en Libië. Wat betekent het ze voor de krachtsverhoudingen in de wereld? Zegt het iets over de toenemende kwetsbaarheid van Amerika? Zijn er parallellen met Vietnam?
Twee briljante stemmen over de geopolitieke kwesties van gisteren, vandaag en morgen.

Originele titel: The Withdrawal: Iraq, Afghanistan, Libya, and the Fragilities of US. Verschijnt bij The New Press in 2022.

Downloaden

Auteurs

Noam Chomsky

Noam Chomsky (1928) is een belangrijke figuur in de moderne linguïstiek en Amerika's meest vooraanstaande dissident. Hij is emeritus hoogleraar linguïstiek aan het Massachusetts Institute of Technology, Boston. In zijn talrijke boeken over de VS en de rol van ideologie en media in westerse samenlevingen, zet Chomsky zich af tegen het 'officiële denken' van het Witte Huis, het Pentagon, Wall Street en de 'slaafse' massamedia. In 2005 werd hij door de lezers van het Britse tijdschrift Prospect en het Amerikaanse magazine Foreign Policy verkozen tot invloedrijkste (hedendaagse) intellectueel.

Uitgebreide biografie


Van dezelfde auteur:

Vijay Prashad

Vijay Prashad is een van de belangrijkste schrijvers, journalisten en historici van India. Hij is ook uitgever van Left Word Books.


Persartikels

Knack (20/09/2022) - ‘Wat wij Europeanen ervan denken, doet er niet toe, we willen niets liever dan na de oorlog weer netjes aan het handje van de VS lopen. Het is een bittere maar ook fascinerende conclusie van Chomsky en Prashad.’ - lees de recensie

De Standaard Weekblad (17/09/2022) - Interview met Noam Chomsky en Vijay Prashad - lezen

DeWereldMorgen (8/09/2022) - Lode Vanoost sprak met Noam Chomsky en Vijay Prashad. "Europa; wordt wakker!" - lezen

Knack (15/08/2022) - ‘Wat heeft het voor zin een land te bombarderen als daar geen politieke doelen mee worden gerealiseerd?’ Op 15 augustus was het precies een jaar geleden dat de VS zich terugtrokken uit Afghanistan. Knack bracht een fragment uit het boek - voorpublicatie - lezen