Alles komt goed Bekijk groter

Alles komt goed

PFOS, Oosterweel en de terugkeer van De Kat

9789462673441

Verkrijgbaar

Het verhaal achter ons grootste naoorlogse milieuschandaal. Een historie van geheime dadingen, milieuvergunningen à la carte, lozingen in de Schelde en een bovengronds stort dat weer opduikt als beveiligingsberm voor Oosterweel.

Meer details

24,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 260p.

Meer informatie

Een donker detectiveverhaal of een waargebeurde schelmenroman? Laat je meeslepen door de doldwaze avonturen van Thomas 'De Kat' Goorden en zijn diepe duik in ons grootste naoorlogse milieuschandaal, de 'PFOS-affaire'. Alles begint als de held van deze geschiedenis stoemelings op de internationale hotspot 'Zwijndorf' stuit. Het is het sein voor een koppige speurtocht door de haven van Antwerpen en langs de politiek, milieubewegingen, milieuadministratie, onderzoeksinstituten, betonboeren en justitie. Geheime dadingen, milieuvergunningen à la carte, illegale lozingen in de Schelde, als berm vermomde stortplaatsen, omerta's en theaterspel in het parlement, alles voor die vervloekte Oosterweelverbinding. Hoe dieper De Kat graaft, hoe harder de fundamenten beginnen wankelen van een systeem dat Vlaanderen deed vervellen tot ecologische pechstrook van Europa. Hoe harder hij klauwt, hoe minder kleren De Keizer, de mannen van BAM en hun lakeien van de macht nog dragen.

Downloaden

Auteurs

Thomas Goorden

Thomas 'De Kat' Goorden is een activist voor milieu- en mensenrechten. Vriend en vijand beschouwen hem als de klokkenluider in het PFOS-schandaal. 


Persartikels

Humo (21/11/2022) - Thomas Goorden in 'Achter het nieuws' - lezen

Op woensdag 12 oktober stelde Thomas Goorden Alles komt goed voor in De Roma.
Hij sprak over zijn boek in
in De Afspraak (10/10/2022) - herbekijken
met De Morgen (10/10/2022) - lezen - (14/10/2022) lezen
en Humo (10/10/2022) - lezen

Apache.be (23/09/2022) - "Thomas Goorden: ‘Enorme zenuwachtigheid over verkeerde afloop Oosterweel'" - interview met auteur Thomas Goorden - lezen

"Komt het goed met wellicht de meest vervuilde stad van Europa? Wie zich deze vraag stelt moet het boek van Thomas Goorden lezen. De kat zonder masker. Want alles is er open en transparant in uitgelegd. Wel een kat met klauwen. Want wie heeft de moed om het blijvend tegen de Keizer van Antwerpen, de bouwpromotors, de chemie- en havenbazen achter hem, op te nemen. Thomas is een voorbeeld van wat moet: Burgerverzet. Omdat zij die comfortabel op de tak van een politiek mandaat zitten er niet willen aan zagen en zij het zelfs niet meer kunnen . Als het niet van bovenuit meer kan moet het van beneden komen. Dank je Thomas dat je het voor ons doet." - Walter De Smedt, ex-magistraat, columnist en schrijver