Homo Deliveroo Bekijk groter

Homo Deliveroo

Dwangarbeider van de weg

9789462673144

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Een jaar lang ondervond de auteur als maaltijdkoerier van Deliveroo wat het betekent zelfstandige te zijn zonder autonomie. Een reportage op het scherp van de snee.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 180p.
Verwachte verschijningsdatum oktober 2021

Meer informatie

Een groengrijze jas, een kubusvormige rugzak, een fietshelm: de maaltijdkoeriers van Deliveroo zijn niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. Op een doorsneedag brengen meer dan tweeduizend fietsers in dit land pizza’s, burrito’s of sushi van restaurants naar klanten. Herman Loos voegt zich bij dit leger zelfstandigen. Een jaar lang organiseert hij een deel van zijn tijd op het ritme van het belletje op zijn smartphone dat een nieuwe levering aankondigt. Wat betekent het zelfstandige te zijn zonder autonomie? Wat leveren twee uur fietsen, zeven bestellingen en dertig kilometer met gloeiende Indiase saus in je rug op? Een reportage op het scherp van de snee. ‘Jezus-Christus-op-een-driewieler, de marktwaarde van mijn veiligheid is anderhalve euro.’

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Herman Loos

Herman Loos is socioloog. Hij schreef onder andere voor Apache.be en publiceerde eerder Menselijke grondstof. Over leven op de bodem van de Europese arbeidsmarkt (EPO, 2018).