Minder is meer Bekijk groter

Minder is meer

Hoe degrowth de wereld zal redden

9789462672819

Verkrijgbaar

Centraal in dit boek staat de vaststelling dat het kapitalisme niet in staat is de klimaatverandering en ecologische ineenstorting op te lossen. Het schetst een duidelijke weg naar een postkapitalistische economie.

Meer details

24,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 280p.

Meer informatie

Kate Raworth, auteur van de internationale bestseller Donuteconomie, roemde het als ‘een krachtig en ontwrichtend boek voor ontwrichtende tijden’. Maar ook Russell Brand en Vandana Shiva zijn fan. Centraal in Minder is meer staat de vaststelling dat het kapitalisme niet in staat is de klimaatverandering en ecologische ineenstorting op te lossen. Ons dominant economisch systeem, zo legt Jason Hickel uit, heeft voortdurende expansie nodig om de eigen ineenstorting te vermijden. Minstens drie procent per jaar. Het legt een enorme druk op mensen om te blijven consumeren, om schulden aan te gaan. Hoe bevrijdend is het besef dat het anders kan! Dit boek schetst een duidelijke weg naar een postkapitalistische economie. Een economie die rechtvaardiger, zorgzamer en leuker is. Een economie die de mens laat floreren en de ecologische ineenstorting terugdraait. Want door minder te nemen, kunnen we meer worden.

Met een voorwoord van Dirk Holemans.
Met een nawoord van Ewald Engelen en Marianne Thieme.

Uit het Engels vertaald door Frederique Hijink. Originele titel: Less is More. How Degrowth Will Save the World, verschenen bij Cornerstone, 2020.

'Groei is niet alleen het grootste bedrog van onze tijd, groei wordt onze ondergang. Dit is géén ideologische bewering, maar harde wetenschap. Hickel legt uit waarom en toont oplossingen.' - Paul Verhaeghe, klinisch psycholoog

Gerelateerde titels

Downloaden

Auteurs

Jason Hickel

Jason Hickel is economisch antropoloog. Hij werkt aan de London School of Economics en schreef eerder onder andere The Divide. A Brief Guide to Global Inequality and its Solutions (2017).