Wiens belang? Bekijk groter

Wiens belang?

Het Vlaams Belang over inkomen, werk, pensioenen

9789064454035

Sold out

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2006
Bindwijze pdf-bestand
Aantal pagina's 168p.

Meer informatie

Download dit boek gratis (pdf)

Het Vlaams Belang profileert zich als 'de partij van de kleine man, van de zwaksten in onze samenleving'. Maar wie zoekt naar de sociale en economische standpunten van die partij, komt alleen maar staalharde asociale standpunten tegen. Na het Economisch Congres van het VB in november 2005 schreef De Tijd: ' (...) De partij biedt de bedrijven alles waar ze van dromen: lastenverlagingen, een ontvette overheid en minder machtige vakbonden. (...)' Op 15 december 2005 stemde de Kamer van Volksvertegenwoordigers over het generatiepact. Het Vlaams Belang verklaarde bij die gelegenheid: 'Wat de regering vandaag doet, zijn peanuts. Het gaat niet ver genoeg en het is niet grondig genoeg.' Het VB komt uit dit boek dan ook naar voor als de partij die de kant kiest van de rijksten in de samenleving en het patronaat.

Wiens Belang neemt het protest van de Vlaams Belang-kiezer ernstig. Het gaat ervan uit dat een groot deel van de aanhang van het VB te winnen is voor een eerlijke en sociale maatschappij. Maar het beschrijft ook de sociale puinhoop waarin een Vlaams Belangregering Vlaanderen zou herscheppen. Auteur Norbert Van Overloop formuleert op het einde van zijn boek een alternatieve aanpak.

Downloaden

Auteurs

Norbert Van Overloop

Norbert Van Overloop was advocaat bij Progress Lawyers Netwerk in Gent. Hij stond aan de wieg van de petitiebeweging Objectief 479.917 voor gelijke rechten.