Hedendaagse antiverlichting Bekijk groter

Hedendaagse antiverlichting

9789462671522

Verkrijgbaar

Een uitdagend essay over het kantelpunt waarop het Westen zich bevindt, de orde in de waan van de dag, de geschiedenis van ideeën en de idolen van onze politieke leiders.

Meer details

15,00 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijEPO
Jaar van uitgave2018
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's160p.

Meer informatie

Er is iets vreemds aan de hand. We leven in digitale tijden en toch kunnen onze politici maar niet zwijgen over een stroming die driehonderd jaar geleden de wereld op zijn kop zette: de verlichting. In dit boek verbaast Ico Maly zich daarover. Want, stelt hij, veel van die zelfverklaarde verlichtingsstrijders horen eigenlijk thuis in de rayon van de... antiverlichting, een stroming die net een hekel heeft aan het gevecht voor vrijheid, gelijkheid, democratie en universele mensenrechten.

Een uitdagend essay over het kantelpunt waarop de wereld zich bevindt, de geschiedenis van ideeën en de idolen van onze politieke leiders.

‘Dit essay geeft kritisch Vlaanderen veel argumenten om het verlichtingsdiscours van Bart De Wever en anderen te duiden als een negatie van het wezen van de verlichting.’ – Paul Goossens, Europajournalist

Downloaden

Auteurs

Ico Maly

Ico Maly is docent Digital Media & Politics aan Tilburg University en hoofdredacteur van Diggit Magazine.