Het ware gelaat van Uncle Sam Bekijk groter

Het ware gelaat van Uncle Sam

9789064451614

Sold out

Een briljante maar eenvoudige inleiding op het politieke denken van Chomsky.

Meer details

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2000
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 144p.

Meer informatie

Dit boekje, dat zich vooral tot jongeren richt, is een briljante maar eenvoudige inleiding op het politieke denken van Chomsky. Het ontrafelt de buitenlandse politiek van de Verenigde Staten vanaf de Tweede Wereldoorlog tot vandaag. Het toont helder, bijtend en gedocumenteerd de objectieven achter de mooipraterij van de opeenvolgende VS-regeringen: in Vietnam, in Oost-Europa, in Irak, in Latijns-Amerika...

Als je de Verenigde Staten als de wereldwijde verdediger van de democratie beschouwt, zal veel van wat je in dit boek leest, ongeloofwaardig overkomen. Maar Chomsky is een wetenschapper, de feiten in dit boek zijn onloochenbaar en elk besluit wordt gestaafd met een massa bewijzen. In een gezondere wereld zouden de onverdroten inspanningen van Chomsky hem al lang de Nobelprijs voor de Vrede hebben opgeleverd in plaats van mensen zoals Henry Kissinger.

Oorspronkelijke titel: What Uncle Sam really wants

Auteurs

Noam Chomsky

Noam Chomsky (1928) is een belangrijke figuur in de moderne linguïstiek en Amerika's meest vooraanstaande dissident. Hij is emeritus hoogleraar linguïstiek aan het Massachusetts Institute of Technology, Boston. In zijn talrijke boeken over de VS en de rol van ideologie en media in westerse samenlevingen, zet Chomsky zich af tegen het 'officiële denken' van het Witte Huis, het Pentagon, Wall Street en de 'slaafse' massamedia. In 2005 werd hij door de lezers van het Britse tijdschrift Prospect en het Amerikaanse magazine Foreign Policy verkozen tot invloedrijkste (hedendaagse) intellectueel.

Uitgebreide biografie