Dissident in Amerika Bekijk groter

Dissident in Amerika

Gesprekken met David Barsamian

9789064458682

Sold out

Chomsky geeft ons een coherent big picture, dat bevolkt is door duizenden kleinere pictures en door discrete theaters van conflicten, strijd en onderdrukking.

Meer details

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 1994
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 200p.

Meer informatie

Chomsky ooit op CNN gezien?
‘Chomsky is gevoeliger dan wie ook voor het misbruik, de wreedheid en de hypocrisie van de macht. Hij is daar voortdurend voor op zijn hoede. Vaak is het mij overkomen dat ik in een of andere krant een leugenachtig artikel las en daarbij de gemeenzame opmerking over mediamanipulatie maakte; en enkele weken later vond ik dan een brief van Chomsky in mijn brievenbus met een kopie van dat artikel, een paar passages onderstreept en een paar woorden in de marge, in het papier gedrukt door een woedende pen.

Chomsky geeft ons een coherent big picture, dat bevolkt is door duizenden kleinere pictures en door discrete theaters van conflicten, strijd en onderdrukking. Doorheen de jaren – Chomsky moet intussen al tot meer studenten gesproken hebben dan wie ook – heeft hij de verzekering en de intellectuele en morele autoriteit gegeven dat er een andere manier is om de dingen te bekijken. Zo gezien staat hij op dezelfde manier in verbinding met zijn publiek als de filosoof die hij zozeer bewondert: Bertrand Russell.’ – Alexander Cockburn in de Inleiding.

David Barsamian is medewerker van de Boulder County Public Radio in Canada. Deze alternatieve zender werkt al jaren aan het verzorgen van ‘het andere nieuws en het nieuws van de andere kant bekeken’.

Auteurs

Noam Chomsky

Noam Chomsky (1928) is een belangrijke figuur in de moderne linguïstiek en Amerika's meest vooraanstaande dissident. Hij is emeritus hoogleraar linguïstiek aan het Massachusetts Institute of Technology, Boston. In zijn talrijke boeken over de VS en de rol van ideologie en media in westerse samenlevingen, zet Chomsky zich af tegen het 'officiële denken' van het Witte Huis, het Pentagon, Wall Street en de 'slaafse' massamedia. In 2005 werd hij door de lezers van het Britse tijdschrift Prospect en het Amerikaanse magazine Foreign Policy verkozen tot invloedrijkste (hedendaagse) intellectueel.

Uitgebreide biografie