Hoe durven ze? Bekijk groter

Hoe durven ze?

De euro, de crisis en de grote hold-up

9789462670419

Verkrijgbaar

Dit boek biedt de tegenstroom die democratie, vrijheid en economie opnieuw wil veroveren op de papen en zakenkabinetten van het kapitalistische Europa. Prijs Jaap Kruithof 2012 (Recht voor de Jaap prijs)

Meer details

15,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2015, 12de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 360p.

Meer informatie

Peter Mertens kreeg voor dit boek de Prijs Jaap Kruithof 2012 (Recht voor de Jaap prijs)

Met een woord vooraf van Dimitri Verhulst

De Eyjafjallajökull is een natuurfenomeen. De economische crisis niet. Hier past geen verbijstering over ontembare krachten, maar verontwaardiging. Bankiers, poenslurpers en luchtbellenblazers kregen na de crisis van 2008... nog meer macht. In een grote hold-up verhuisden opnieuw miljoenen euro's naar de miljonairs. In Europa hebben de speculanten ondertussen een keizerlijke status gekregen, en worden ze braafjes "markten" genoemd. Als waren ze keizer Nero, beslissen ze – met duim omhoog of omlaag – over de toekomst van gehele volkeren. Van Griekenland en Italië tot bij ons eisen zij alweer dat u en ik de crisis betalen, voor de tweede keer. Hoe durven ze!

Hoe durven ze? brengt de geest van Tijl Uilenspiegel en de geuzen tot leven, de tegenstroom die democratie, vrijheid en economie opnieuw wil veroveren op de papen en zakenkabinetten van het kapitalistische Europa.

'Dit boek, dat ik des te zeer zou willen bestickeren als "noodzakelijk", begroet ik als een warm en hernieuwd begin in de strijd tegen het asocialisme.' – Dimitri Verhulst

Ook beschikbaar als e-book via Standaard Boekhandel

Hoe durven ze? is ook beschikbaar in de Luisterpuntbibliotheek voor blinden en slechtzienden

Hoe durven ze - de documentaire in 5 afleveringen

documentaire

Auteurs

Peter Mertens

Peter Mertens is auteur, socioloog en voorzitter van de linkse PVDA. Voor zijn boek Hoe durven ze? (2011) kreeg Peter in 2012 de ‘Prijs Jaap Kruithof’. Het groeide uit tot een bestseller en werd een van de meest verkochte politieke boeken van de laatste decennia. Begin 2016 werd Peter door de lezers van Humo in de jaarlijkse Pop Poll uitgeroepen tot 'politicus van het jaar'.