Winsthonger Bekijk groter

Winsthonger

9789462670730

Verkrijgbaar

Een beest dat alles om zich heen verslindt en uiteindelijk gedoemd is ook zichzelf te vernietigen: zo omschrijft Michael Parenti het kapitalisme. In zijn gekende spitante stijl neemt de oude meester u mee op een dolle rit doorheen zijn vaderland.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2016
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 220p.

Meer informatie

Een beest dat alles en iedereen om zich heen verslindt en uiteindelijk gedoemd is ook zichzelf te vernietigen: zo omschrijft de Amerikaanse cultschrijver Michael Parenti ons economisch systeem, in de wandelgangen ook wel eens ‘kapitalisme’ genoemd. De brandstof waarop dat systeem drijft, heet winsthonger. Het instrument waarmee het wordt toegepast: vrije markt. De noodzakelijke voorwaarde om te overleven voor de 1% die het bestiert: een klassenoorlog tegen de 99%. Dit boek toont Michael Parenti op zijn best. In zijn gekende spitante stijl, met veel overtuigingskracht en ironie, neemt de oude meester u mee op een dolle rit doorheen zijn vaderland. Van de holocaust op de inheemse Amerikanen tot de mythe van de melting pot, van armoedebestrijding tot armenbestrijding, van de dictatuur van private energieleveranciers tot zijn eigen opname in een ziekenhuis voor een routine-operatie (‘Dat is dan 19.466 dollar, mister Parenti’), van Occupy Wall Street tot publiek eigenaarschap.

Downloaden

Auteurs

Michael Parenti

Michael Parenti (1933) behaalde in 1962 het doctoraat in de politieke wetenschappen aan Yale University. Hij doceerde aan verschillende universiteiten in de Verenigde Staten en in het buitenland en is een van de belangrijkste progressieve denkers in de VS.
Zijn boeken worden uitgegeven in 11 talen en ook in het Nederlands. Zijn essays en artikels verschijnen in talloze Amerikaanse kranten en tijdschriften.


Persartikels

Uitpers (17-06-2016)
"Waarom Parenti niet even beroemd is als Chomsky zal altijd wel een raadsel blijven, zijn analyse is even pertinent, hij schrijft zelfs toegankelijker en spreekt goed, met gevoel voor humor en ironie.

De Amerikaanse bevolking heeft geen Europese betweterige analyses van hun land nodig, daar hebben ze genoeg eigen talent voor in huis. Michael Parenti is daar het bewijs van." - lezen

Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging (16-06-2016)
"Het boek leest zoals een roman, Parenti schrijft op een georganiseerde manier, hij is (bijtend) geestig, maar wàt je leest is, helaas, geen fictie." - lezen

DeWereldMorgen.be (16-06-2016)
"Minstens even goed en pertinent als Chomsky. Zeer leesbare taal, met gevoel voor humor en ironie. De Amerikaanse bevolking heeft geen Europese betweterige analyses van hun land nodig, daar hebben ze genoeg eigen talent voor in huis. Michael Parenti is daar het bewijs van." - lezen

De Morgen (01-06-2016)
Interview met Michael Parenti - lezen

De Morgen (01-06-2016)
Recensie - "Parenti's boek is een indrukwekkende en vlot leesbare cataloog van misdaden en gevaren, veroorzaakt door winsthonger."