Een jaar in de wereld van de ongelijkheid Bekijk groter

Een jaar in de wereld van de ongelijkheid

Verkrijgbaar

Samenlevingsopbouw Vlaanderen zwengelt het debat over de groeiende ongelijkheid en hoe ze een halt toe te roepen aan en legt prominente specialisten en politici op de rooster.

Meer details

0,00 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijEPO
Jaar van uitgave2015
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's228p.

Meer informatie

Het zou een quizvraag kunnen zijn: welke trend noemde econoom en bestsellerauteur Thomas Piketty ‘gevaarlijk’, professor Richard Wilkinson ‘een soort algemene wijdverspreide vervuiling’ en de maatpakken op het Wereld Economisch Forum in Davos ‘een mogelijke bedreiging op wereldwijde schaal’? Antwoord: de groeiende ongelijkheid. De cijfers spreken dan ook boekdelen: het vermogen van de 80 rijkste bewoners van deze planeet is nu al even groot als dat van de 3,5 miljard armsten.

In dit boek bekijkt Geert Schuermans hoe het in België zit. Het is een verslag van twaalf maanden in onze wereld van de ongelijkheid. Hebben wij een draagvlak voor meer herverdeling? Welke vorm moet die aannemen? En waarom leiden de aanvallen op vakbonden en middenveld tot meer ongelijkheid? Schuermans stelt de vragen die ertoe doen maar legt op zijn tocht ook academici en politici, van Paul De Grauwe tot Bea Cantillon, van Johan Van Overtveldt tot John Crombez, op de rooster.

Een must-read voor iedereen die inzicht in het thema wil krijgen.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Geert Schuermans

Geert Schuermans is socioloog. Hij werkt als stafmedewerker bij SAM Steunpunt Mens en Samenleving. Eerder publiceerde hij Een jaar in de wereld van de ongelijkheid (EPO, 2015).