De veertigjarige crisis Bekijk groter

De veertigjarige crisis

Het einde van het kapitalisme?

9789491297946

Verkrijgbaar

In deze analyse van de crisis keert de auteur terug naar 1973 en toont hij aan dat de oplossingen van gisteren om uit de opeenvolgende recessies te komen de voorwaarden van de wereldwijde crisis van vandaag creëerden.

Meer details

34,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 368p.

Meer informatie

De veertigjarige crisis begint met een verhaaltje over krekels en mieren. Maar verder heeft Henri Houben maar weinig gemeen met Jean de La Fontaine en zijn beroemde fabels. En nog minder met zijn vele collega-economisten die de financiële en economische crisis niet zagen aankomen. Houben voorspelde die crisis tien jaar geleden al. Letterlijk, zwart op wit. Niet omdat hij een Brusselse versie van Madam Soleil is, wel omdat hij een ander analysekader heeft.

In zijn magnus opus keert de auteur veertig jaar terug in de tijd, naar 1973, toen de eerste storm opkwam. Hij toont aan dat de oplossingen van gisteren om uit de opeenvolgende recessies te komen de voorwaarden van de wereldwijde crisis van vandaag creëerden. Het is een analyse die leidt tot de vraag van één miljoen: bestaan er binnen het kapitalisme nog wel uitwegen uit de crisis? 'Henri Houben? Een echte artiest', schreef Marxistische Studies.

Downloaden

Auteurs

Henri Houben

Henri Houben is economist. Hij werkt voor Gresea, schrijft voor Marxistische Studies en is lid van Attac Brussel.


Persartikels

NBD Biblion (6-05-2015)
"Een aanrader voor iedere non-kapitalist." – recensie

h-vv.be (mei 2015)
Dit boek is een door en door degelijk en gestoffeerde samenvatting van veertig jaar crisis (en nog veel meer), getuigend van een degelijke kennis van de werking van “de markten”, de “bankencrisis” en de neoliberale economie. [...] in tegenstelling tot andere auteurs [blijft] Henri Houben niét steken bij de “oplossing” die blijkbaar iedereen nu ondersteunt. - recensie - lezen

Solidair (februari 2015)
"Een must-read" – Recensie