Het Communistisch Manifest Bekijk groter

Het Communistisch Manifest

9789064455339

Verkrijgbaar

Een pamflet waarin de toen nog jonge Marx en Engels hun ideeën over geschiedenis, economie, klassenstrijd en revolutie samenvatten. Hoe actueel is het nog? Elvis Peeters deed de oefening in zijn woord vooraf. Paul Verrept zorgde voor de illustraties.

Meer details

19,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2010
Bindwijze hardcover met stofomslag
Aantal pagina's 128p.
Extra met leeslintje en kapitaalbandjes - geïllustreerd met nieuwe originele tekeningen

Meer informatie

Woord vooraf Elvis Peeters
Illustraties Paul Verrept

Het is begin 1848 als Karl Marx in Brussel de laatste hand legt aan het politiek programma dat hij in december 1847 met Friedrich Engels is beginnen schrijven in opdracht van de Bund der Kommunisten. Het Communistisch Manifest wordt een pamflet waarin de twee jonge auteurs hun ideeën over geschiedenis, economie, klassenstrijd en revolutie samenvatten. De machthebbers lezen het met dichtgeknepen billen, en als in februari 1848 een revolutie in Frankrijk uitbreekt, wordt Marx België uitgezet. Een paar maanden later staat half Europa in brand.

Meer dan 161 jaar na datum waart er nog steeds een spook door Europa. Het is weliswaar het spook van de crisis, maar de aandacht voor het werk van Marx en Engels zit opnieuw in de lift. Hoe actueel is het nog? Elvis Peeters deed de oefening.

'Het spook keert terug.' Der Spiegel

Elvis Peeters is schrijver en rockartiest. Zijn roman De ontelbaren werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2006. In 2009 publiceerde hij de felbesproken roman Wij, over jongeren en de vrije markt.

Paul Verrept is grafisch ontwerper, illustrator en auteur. In 2005 won hij de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer voor zijn prentenboek Het meisje de jongen de rivier. Zijn werk verscheen in negen talen.

Uit het Duits vertaald door Hugo Franssen

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Karl Marx

Karl Marx (1818-1883) is de geestelijke vader van het marxisme. Hij woonde en werkte in Duitsland, Frankrijk, België, Nederland en Engeland. Naast Het Communistisch Manifest schreef Marx ook andere klassiekers als Het Kapitaal en Loon, prijs en winst.


Friedrich Engels

Friedrich Engels (1820-1895) droeg meer dan zijn steentje bij tot het marxisme. Hij bleef heel zijn leven aan de zijde van Karl Marx, met wie hij Het Communistisch Manifest schreef. Hij publiceerde verder o.a. De toestand van de arbeidersklasse in Engeland en Ludwig Feuerbach en het einde van de klassieke Duitse filosofie.