Het klimaatboek Bekijk groter

Het klimaatboek

Pleidooi voor een ecologische omslag

9789064454523

Sold out

Een pleidooi voor een ecologische omslag vanuit een integrale visie op een ecologische economie, met sociaal rechtvaardige oplossingen. Een positief verhaal met nieuwe kansen voor werkgelegenheid en echte levenskwaliteit.

Meer details

15,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2007
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 184p.

Meer informatie

Woord vooraf Prof. Jean-Pascal van Ypersele

Met Al Gores succesfilm An Inconvenient Truth is het klimaatthema op de voorgrond van de politieke agenda gezet. Eindelijk!
Klimaatwetenschappers luiden al ettelijke jaren de alarmbel. Als we voortdoen zoals we bezig zijn, varen we recht op een noodlottige ontknoping af. Dat besef groeit bij ruime lagen van de bevolking. Dat is goed maar op zich onvoldoende. De tijd is nu gekomen om de grote sprong voorwaarts te wagen: van weten naar handelen.
De sense of urgency dwingt ons om na te denken over radicale maar tegelijk realistische oplossingen.

In dit boek bieden Keytsman en Jones eerst een wetenschappelijk overzicht van de stand van zaken omtrent de klimaatcrisis. Vervolgens bepleiten ze concrete maatregelen én een voorstel tot beleidsplan. Sectoren zoals energievoorziening, ondernemen, wonen en mobiliteit komen aan bod. Het gaat hier niet over een serie losse flodders maar wel over een integrale visie op een ecologische economie. De voorgestelde oplossingen zijn sociaal rechtvaardig. Want de vereiste ecologische omslag is een positief verhaal met nieuwe kansen voor werkgelegenheid en echte levenskwaliteit.

'Uitgaand van het referentiekader van de ecologische economie zijn Keytsman en Jones erin geslaagd een totaalvisie te presenteren. (...) Het boek levert dan ook een wezenlijke bijdrage aan een krachtdadige aanpak van de vereiste omslag.' - Prof. Jean-Pascal van Ypersele

Bezoek de website van dit boek

Auteurs

Els Keytsman

Els Keytsman (1972) is licentiate in de Toegepaste Economische Wetenschappen en gegradueerde Bedrijfsmanagement. Ze werkt halftijds voor het Brusselse parlementslid Adelheid Byttebier en halftijds voor de politieke cel van Groen!. Ze werkt op de thema's economie, energie en klimaat. Ze is de auteur van het klimaatplan van Groen!. (www.keytsman.be)


Van dezelfde auteur:

Peter Tom Jones

Peter Tom Jones is doctor in de toegepaste wetenschappen en onderzoeksmanager aan de KU Leuven. Hij is voorzitter van i-Cleantech Vlaanderen én het European Enhanced Landfi ll Mining Consortium (EURELCO). Hij is coauteur van o.a. Terra Incognita (2006), Het klimaatboek (2007) en Klimaatcrisis (2009).

Uitgebreide bibliografie