NU Bekijk groter

NU

9789491738180

Verkrijgbaar

Peeters' tweede dichtbundel telt drie cycli: Naar de natuur, Naar het leven en Naar de dood. Iedere keer leidt de treffende formulering naar een onverwachte conclusie. Misschien dat het ons troost.

Meer details

17,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 64p.

Meer informatie

Elvis Peeters is dichter en romanschrijver. En ook muzikant, performer, scenarist en auteur van verhalen, luisterspelen, kinderboeken en theaterteksten, waarbij hij telkens samenwerkt met co-auteur Nicole Van Bael. Maar zijn poëzie schrijft hij alleen.

NU is Peeters' tweede dichtbundel. "Voor mij is poëzie het summum van kunst, van taalkunst (...) Poëzie is mijn kleine speelhoek", aldus de auteur in een interview. Elvis Peeters schrijft over de dingen die hij in zijn landelijke woonplaats dagelijks om zich heen ziet. Zijn gedichten zijn concreet; toch is een gedicht voor hem pas interessant als de schrijver een andere manier van kijken heeft. De bundel NU telt drie cycli: Naar de natuur, Naar het leven en Naar de dood. Iedere keer leidt de treffende formulering naar een onverwachte conclusie. Misschien dat het ons troost.

Auteurs

Elvis Peeters

Elvis Peeters (1955) legt zich sinds begin jaren 1990 voornamelijk toe op het schrijven van theaterstukken, hoorspelen, verhalen en romans. Hij begon een duurzame, literaire samenwerking met co-auteur Nicole Van Bael. Hun eerste theatertekst Het uur van de aap kreeg in 1990 meteen een eervolle vermelding in het juryrapport van de Nederlandse Toneelschrijfprijs. In 1992 verscheen de eerste verhalenbundel. In 1998 publiceerden Peeters en Van Bael een eerste roman Spa. In 2000 haalde de verhalenbundel Brancusi de long list voor de Gouden Uil. In 2005 verscheen een tweede roman De Ontelbaren. Het boek stond op de shortlist voor de Libris Literatuurprijs 2006 en de longlist voor de Gouden Uil 2006. In 2001 verscheen Peeters z'n eerste kinderboek Meneer Papier gaat uit wandelen met tekeningen van Gerda Dendooven, gevolgd door Meneer Papier is verscheurd en Meneer Papier en zijn meisje. In 2007 vertaalde Peeters het meesterwerk Spoon River Anthology, 245 gedichten van de Amerikaanse dichter Edgar Lee Master. In 2008 verscheen Peeters eerste dichtbundel Dichter. In april 2009 verscheen Wij, een rauwe nietsontziende roman over acht jongeren die ontdekken hoe machtig hun lichaam is. Wij intensiveert de waarneming, verruimt de blik en biedt het beste wat je van literatuur mag verwachten, aldus De Volkskrant