Plankvrouw Bekijk groter

Plankvrouw

9789491738135

Verkrijgbaar

Als moderne, alleenstaande vrouw ervaart Plankvrouw alle (on)gemakken van onze jachtige tijd, zoals internet, ontvrienden, dating sites... Voor vrouwen een feest van herkenning, voor mannen een verrassend openhartige kijk in de ziel van Plankvrouw.

Meer details

17,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2014
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 68p.

Meer informatie

Plankvrouw duikt in elk gedicht in deze bundel op en ook in bijna alle titels. Een selectie: Plankvrouw strijkt, Plankvrouw bloeit op, Plankvrouw volgt haar eigen spelregels, Plankvrouw is erg verliefd, Plankvrouw stelt een daad, Plankvrouw gaat erg ver, Plankvrouw zet de toon, Plankvrouw vult vragen van een dating site in, Plankvrouw wint de VSB Poëzieprijs, Plankvrouw hoeft niet meer...
Als moderne, alleenstaande vrouw ervaart deze 'wankele plank op twee poten' alle (on)gemakken van onze jachtige tijd, zoals internet, ontvrienden, dating sites... Met rake, herkenbare typeringen en (gelukkig ook) met humor wordt een beeld geschetst van een dappere, zelfstandige en tegelijkertijd onzekere vrouw: 'maar er gaat ook heel veel goed'.
Voor vrouwen is Plankvrouw ongetwijfeld een feest van herkenning, terwijl mannen verrast zullen zijn door dit openhartige kijkje in de ziel van Plankvrouw.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Andrea Voigt

Andrea Voigt (1968) is schrijver, dichter, vertaler en poëzieredacteur. Met de bundel Plankvrouw komt ze voor het eerst uit bij Uitgeverij Voetnoot.
De dichteres zoekt steeds meer de eenvoud om in woorden en tussen regels door te vatten hoe mensen in het leven staan en denken: met onlogische sprongen, zijpaden, smoezen, zelfreflectie, vluchtpogingen, schieten, blinde vlekken en godzijdank ook humor.
Eerder verschenen van haar de dichtbundels De tempel van Saturnus en Serveer de makrelen en de prozawerken Augustus in Parijs en Los van de schittering.