De mooie rooie Bekijk groter

De mooie rooie

9789078068983

Verkrijgbaar

Dichter en beeldend kunstenaar Rommert Boonstra verloor in 2012 zijn vrouw aan kanker. Hij probeerde haar ziekte, het overlijden en de maanden daarna te vatten in gedichten en foto's.

Meer details

19,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2013
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 70p.
Extra geïllustreerd

Meer informatie

Dichter en beeldend kunstenaar Rommert Boonstra verloor in 2012 zijn vrouw aan kanker. Hij probeerde haar ziekte, het overlijden en de maanden daarna te vatten in gedichten en foto's. Het zware ervan, maar ook het luchtige. Het absurde en het schrijnende. Het resultaat is een boek over 'de mooiste vrouw van Rotterdam' dat een zeldzame openheid uitstraalt. De mooie rooie bevat 30 gedichten en 32 fotos.

Toen Henriette ziek werd, heeft het schrijven en fotograferen Rommert door het moeilijke proces geholpen. Tot na haar dood is hij daarmee doorgegaan. Hoe maak je thema's als ziekte en dood draaglijk? Lichtheid en zwaarte worden mooi door elkaar, vindt Rommert. En daarvoor moet er ruimte zijn voor speelsheid.

Tekst en fotografie van Rommert Boonstra. De redactie was in handen van Andrea Voigt.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Rommert Boonstra

Rommert Boonstra [1942, Groningen] onderwees aan diverse kunstacademies en publiceerde daarnaast tal van artikelen over kunsten en reizen. Hij is een van de grondleggers van de geënsceneerde fotografie in Nederland.